Kilyos'ta ücretli plaja isyan

İstanbul'da denize girmek isteyenlerin rağbet gösterdiği Kilyos'a gelenler sahil boyunca uzanan özel plajlarla karşılaşıyor.

HABER MERKEZİ

Haftaiçi denize girmek için kişi başı 25-30 lira ödenen plajlarda, haftasonu bu rakam 70 liraya çıkıyor, otopark ücreti de alınıyor. Kilyos’ta yaşayanlar ise kendi mahallelerinde plaja para ödememek için bir derneğe ait iskelede denize giriyor.

KIYI KANUNUNA AYKIRI

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, plajların paralı yapılmasının kıyı kanununa aykırı olduğunu belirterek şöyle dedi: “Her türlü sahile, kıyılara halkımız ücretsiz erişebilmelidir. Bu anayasaya da aykırı. Vatandaşlar şikayetçi olabilir.” 

DENİZİ SATIYORLAR

Kilyos’ta oturan Özlem Avşar, “Kendi mahallemizdeki denize giremiyoruz. Plajlar halkın. Kumu ve denizi satıyorlar” diye konuştu. Ücretsiz plaj olmadığı için kızıyla birlikte denize girmeden Kilyos’tan ayrılan Erkan Şenkaya da “Bırakın insanlar biraz özgürce denize girsin” dedi.

AYVALIK’TA ŞEZLONG İŞGALİ

Ege’nin gözde tatil beldesi Ayvalık Sarımsaklı’da tatilciler, sahillerin şezlonglarla işgal edilmesine isyan etti. Halk plajını kapatan fırsatçıların denize girecek yer bırakmadığını ve 30-50 TL arasında şezlong ücreti istediğini söyleyen vatandaşlar “Salgına karşı tedbir alınmayan, tuvaleti dahi olmayan bu yerlerin işgaline belediyeler göz yumuyor” dedi.