‘Kılıçlı yemin'e inceleme.. MSB harekete geçti

MSB kaynakları, mezuniyet töreninde teğmenlerin kılıçlı yeminine ilişkin, “Kusuru, ihmali olan personel hakkında işlem yapılacaktır” dedi.

Akşam Gazetesi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, basın bilgilendirme toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kaynakları, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Kara Harp Okulu'nda yapılan yemin töreninden sonra sosyal medyaya yansıyan olaylara ilişkin sorular üzerine, şunları söyledi: "Söz konusu görüntüler, sosyal medya üzerinden farklı yorumlarla bağlamından koparılıp bambaşka mecralara çekilmeye çalışılmakta, gerçeklikten kopuk kısır tartışmalar oluşturulmaktadır."

GEREKEN İŞLEM YAPILIR

"Önceliği müesses disiplini muhafaza etmek olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizde (TSK), disipline aykırı eylem, olay ve duruma müsamaha gösterilmeyeceğinden şüphe duyulmamalıdır. Olay da her yönüyle incelenmektedir. İnceleme sonucunda yapılacak tespitlere göre disiplin mevzuatı kapsamında kastı, kusuru, ihmali veya sorumluluğu olan personel hakkında gereken işlemler yapılacaktır. "

'MİLLETİN HİZMETİNDEYİZ'

"TSK'yı yıpratmaya yönelik paylaşım, yorum ve değerlendirmelerin kimseye bir yararı olmayacağını" belirten bakanlık kaynakları, "Sosyal medya platformlarında bakanlığımıza, TSK ve personelimize yönelik küfür, iftira ve hakarette bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. TSK, anayasaya ve kanunlara bağlı olarak, milli, manevi ve mesleki değerlerimiz çerçevesinde, milletinin emrinde, görevinin başındadır" dedi.

30 Ağustos'ta Kara Harp Okulu mezuniyet töreninin ardından teğmenler, ikinci bir yemin töreni düzenlemişti.

40 HAİN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyi dahil, son bir haftada 40 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Böylece 1 Ocak'tan bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı bin 868'e yükseldi. Ayrıca, Irak'ın kuzeyindeki Metina, Zap, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos'ta bulunan terör hedeflerine yönelik 2 Eylül'de icra edilen hava harekatıyla içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak, depo ve tesislerden oluşan 20 hedef başarıyla imha edildi.