Kılıçdaroğlu'nun danışmanı açıkladı: CHP'nin projeleri arasında özerklik var

Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Nuşirevan Elçi, CHP Genel Merkezi'nde Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw'a Kürtçe röportaj verdi, CHP'nin projeleri arasında özerklik olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Nuşirevan Elçi, Irak'ın Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Erbil merkezli medya kuruluşu olan Rudaw'a kürtçe röportaj verdi. Konuşmasında dikkat çeken ifadeler kullanan Elçi, CHP'nin projeleri arasında özerklik olduğunu söyledi.

Elçi, "CHP, iktidar olmadığı sürece bu sorunu çözemez. Projeleri tabii ki var. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi diyoruz artık adı özerklik veya başka türlü de konulabilir" dedi.

Bugün Kürt sorunun çözümünün çok kolay olduğunu söyleyen Elçi, "Bugün Türkiye'deki Kürtler arasında bağımsızlık isteyenlerin sayısı çok az. Bağımsızlık, ayrılık olmadığı sürece sistem içerisinde Kürtlerin haklarını elde etmesi de gayet kolaydır" şeklinde konuştu.

"KÜRDİSTAN'DAN RAHATSIZIM DEMEDİ"

Nuşirevan Elçi, muhalefetin cumhurbaşkanlığı adayı için en uygun ismin Kılıçdaroğlu olduğunu ifade ederek, "Kürtler de onun gücüne, fikirlerine, şahsına, demokratlığına inanıyor" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu'nun "Kürdistan lafından çok rahatsız oluyorum" sözünü söylemediğini ileri süren Elçi, "Kendisine sordurdum ve 'Ben böyle bir şey demedim' dedi. Bunu ben de Google da diğer yerlerde baktım araştırdım. Böyle bir şey dememiş, iftira" dedi.