Kılıçdaroğlu'ndan Kanal İstanbul mektubu... Büyükelçilerden medet umuyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülkedeki büyükelçiliklere sığınarak ''Kanal İstanbul projesinin desteklenmemesi'' üzerinde bir mektup yolladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul'a destek vermemeleri konusunda ülkedeki büyükelçilere bir mektup yolladı.

Resmi sosyal medya hesabından mektubu paylaşan Kılıçdaroğlu, "Ülkemizdeki tüm büyükelçiliklere bugün kendi dillerinde gönderdiğim çağrı mektubudur. Suyumuz, toprağımız, doğamız bizim her şeyimizdir; yok edilmesine izin vermeyeceğim. Milletimin bilgisine sunarım" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu mektubunda, "İklim krizi tüm dünyanın ortak sorunudur. İlkim krizinden geçmekte olan dünyayı ağır bir şekilde etkileyecek bir proje bugün Türkiye'nin gündeminde" diyen Kılıçdaroğlu, "'Kanal İstanbul Projesi', ekolojik sistemi altüst ederek sadece Türkiye'ye değil tüm dünyaya zarar verecek niteliktedir. İklim kriziyle mücadelenin ortak sürdürülmesi için Akdeniz havzasının en büyük şehirlerinden biri olan İstanbul ve dünyamızın geleceği adına bu çağrının yapılması zorunlu bir hal almıştır" iddialarında bulundu.

Bakan Karaismailoğlu'ndan büyükelçilere gönderilen "Kanal İstanbul" mektubuna tepki: İklim krizi Kılıçdaroğlu'dur