Kılıçdaroğlu'ndan Akbelenlilere tehdit

Seçim döneminde kendisine oy vermeyenleri tehdit eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni hedefi Akbelenliler oldu.

Akşam Gazetesi

Seçim döneminde kendisine oy vermeyenleri tehdit eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni hedefi Akbelenliler oldu. Muğla'nın Milas ilçesindeki Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleri bölgesinde bulunan Akbelen ormanları için eylem yapan bir grup, CHP Grup Toplantısı'na katıldı. Grup toplantısındaki konuşmasının tamamını Akbelen'e ayıran Kılıçdaroğlu, eylemcilere destek olarak birlik mesajı verdi. Meclis'te Akbelen görüşmelerine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, açık açık Akbelenlileri tehdit etti: "Hayır diyene eğer oy verirseniz iki elim yakanızda olur."

MECLİS, AKBELEN İÇİN TOPLANDI

TBMM Genel Kurulu, ikinci kez olağanüstü toplandı. CHP'nin Akbelen ormanı'nda yaşananlara ilişkin genel görüşme açılması önergesi kabul edilmedi.

TBMM Genel Kurulu, CHP milletvekillerinin verdiği "Muğla Akbelen Ormanı'nda yaşanan olaylar hakkında genel görüşme yapılması" önergesini ele almak üzere olağanüstü toplandı. Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığındaki toplantıda yeter sayıya ulaşıldı.

BURADAN 'GEZİ' ÇIKMAZ

CHP Ankara Milletvekili Semra Dinçer, "Akbelen sadece Muğla'nın değil hepimizin sorunu. Maden sahaları rehabilite edilmiyor" dedi. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise CHP'yi eleştirerek, "Sandıktan umudunu yitiren ve kendi iç kavgalarını örtbas etmek isteyenler; sokakları karıştırarak, toplumsal konuları kaşıyarak kaos oluşturmaya, Akbelen'den bir Gezi Parkı kalkışması çıkarmaya çalıştıklarını görüyoruz. Bunların asıl amacının ağaç olmadığı açık ve nettir. Yapılan sözde çevreci eylemler stratejik madenleri, nükleer enerji santrallerini, jeotermal ve termik enerji santrallerini hedef almaktadır" dedi. Yapılan oylamada genel görüşme teklifi reddedilirken TBMM 1 Ekim'e kadar tatile girdi. Öte yandan toplantı öncesi konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, "Türkiye'nin gündemi çok yoğun. Muhalefet unsurları her zaman olağanüstü toplantıya çağırabilecek bir gündem bulabilirler* dedi.

TES-İŞ üyeleri meclis önünde enerji santrallerine destek verdi.

EKMEĞİMİZLE OYNAMAYIN

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ), Meclis'teki Akbelen görüşmesine tepki göstererek, "İşimizi kaybetmek istemiyoruz" yazılı pankart açtı. 40 yıldan bu yana santrallerde çalışıp üretim yaparak ülkeye katkı veren emekçiler olduklarını belirterek, son dönemde "çevrecilik" adı altında bu üretimin engellenmeye çalışıldığını söyledi. Kabaloğlu, "İşimize, ekmeğimize sahip çıkmak için elimizden ne geliyorsa onu yapmaya çalışıyoruz. Ülkemize katkı vermeye çalışıyoruz. Orada insanları ekmeğinden, aşından etmek için ellerinden geleni yapıyorlar" tepkisinde bulundu.

KANDİL ELEBAŞINDAN KİRLİ OYUNA DESTEK

Türkiye'nin ciğerleri olan ormanları yakan PKK örgüt üyeleri, şimdi de sözde çevreci kimliğine bürünerek Akbelen ormanlarına sahip çıktı. Akbelen'de PKK/KCK terör örgütünün elebaşlarından Duran Kalkan, örgütün 'Ateşin Çocukları İnisiyatifi' olarak adlandırılan grup orman yangınlarından sorumlu değilmiş gibi doğa savunuculuğuna soyundu.

YENİ GEZİ PLANI

Akbelen'den yeni bir Gezi eylemi çıkarmanın peşinde olan Duran Kalkan, "Akbelen'de büyük bir direniş var. Gezi de ormanı, ağacı korumakla başladı" diyerek kirli oyunu gözler önüne serdi. Terörist Kalkan, "Akbelen'de orman kesiyorlar. Oradan kazanılan para nerede kullanılıyor? Karadeniz'de HES'ler yapmak istediler. Köylüler sahip çıktı, direndiler" diye küstah çağrıda bulundu.

'MESELE AĞAÇ DEĞİL'

Başkan Erdoğan, Kemerköy Termik Santrali ile ilgili engelleme çabalarına tepki göstererek, "Yürütülen kampanyaları ağaç sevgisi veya çevre hassasiyetiyle izah edemeyeceğimiz bir gerçektir. Biz çevreci görünümlü marjinallere bakmıyoruz" demişti.