Kılıçdaroğlu'ndan '2023'te yeniden aday olacağım' diyen İnce hakkında ilk açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin eski cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin ''Meydanlar dolacak Muharrem İnce aday olacak. Bu böyle yarım kalır mı?'' açıklamasını değerlendirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklamasına 'gündemimizde değil' sözleriyle yanıt verdi.

İNCE, 2023'TE ADAY OLACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

CHP'nin 24 Haziran'daki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya “2023’te Cumhurbaşkanı adayıyım” yanıtını vermişti. 

İMAMOĞLU'NUN KAMPANYA DİREKTÖRÜ ÖZKAN'DAN İNCE'YE MESAJ

Ekrem İmamoğlu'nun seçim döneminde kampanya direktörlüğünü yapan isim olan Necati Özkan ise, sosyal medya hesabından konuyla ilgili dikkat çeken bir mesaj paylaştı. Özkan, isim vermeden Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığına yönelik sözlerine yanıt verdi.

Özkan, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu satırlara yer verdi: "Dün dünde kaldı cancağzım. Artık mekanın yeni sahibi var."

CHP İÇİNDEKİ EKREMCİLER-MUHARREMCİLER AYRIŞMASI

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, “CHP içinde Ekremciler-Muharremciler ayrışması var mı?” başlığıyla yayımlanan yazısında konuyu ele almıştı. Alçı, CHP içinde Muharrem İnce’nin taraftarlarını “Muharrremciler”, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nunkileri ise “Ekremciler” diye tanımladığı iki grup arasında ayrışma olduğunu, bu ayrışmanın da derinleştiğini iddia etti.

KILIÇDAROĞLU'NDAN İNCE'YE ADAYLIK YANITI

Kılıçdaroğlu, gazetecilerin "Muharrem İnce 'Cumhurbaşkanlığı'na aday olabilirim' dedi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizin aday olma gibi bir fikriniz var mı?" şeklindeki sorusuna yanıt verdi:

"İlk iki soru şu anda gündemimizde olan bir soru değil. Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğu zaman bakarız."