Kılıçdaroğlu'na 'helalleşme' desteği! HDP'li Selahattin Demirtaş: 'Geçmişle' yüzleşelim

6-8 Ekim'de katliama neden olan HDP'li Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na destek vererek “Bizim de Türkiye toplumuna özür borcumuz var” dedi.

Türkiye'de bir Kürt devleti kurma hayaliyle 6-8 Ekim'de halkı sokaklara dökerek büyük bir katliama neden olan, öğretmeni, askeri, sivilleri gözünü kırpmadan şehit eden PKK'nın siyasi kolu HDP'nin eski eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cezaevinden itiraf niteliğinde bir yazı yazdı. Demirtaş Politikyol'daki makalesinde, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "helalleşme" çıkışına destek vererek "Kılıçdaroğlu'nun açıklamasını toplumsal uzlaşma açısından yürekten destekliyorum" dedi.

'İNİSİYATİF ALMALIYDIK'

"Şiddetin tümden devre dışı kalması için siyasetçiler olarak daha fazla inisiyatif almalıydık" diyen Demirtaş, makalesinde şunları yazdı: "Bizim de halka karşı özür borcumuz var. Ben şahsen, bu özeleştiriyi ve özür dileğimi halka sunmaktan geri durmam. Geçmiş hatalarımızla samimi, dürüst ve cesur bir şekilde yüzleşip karşılıklı helalleşmeden hiçbir sorunumuzu kalıcı olarak çözemeyiz. Halkımıza, tüm Türkiye toplumuna sözümüz olsun, biz de kendi hatalarımızla yüzleşecek ve hep birlikte helalleşeceğiz."