Kılıçdaroğlu kimseye sözünü geçiremiyor

İstanbul'daki liste savaşlarının odağındaki isimler Salıcı ile Kaftancıoğlu, Kılıçdaroğlu'nu bile dinlemeyip bildiklerini okuyor.

Ercan ÖZTÜRK

CHP’de özellikle Şişli, Beşiktaş, Avcılar ve Bağcılar listelerine yükselen sesler her geçen gün artıyor. Tepkilerin odağındaki Oğuz Kaan Salıcı ve Canan Kaftancıoğlu ise kimseyi dinlemiyor. Salıcı’nın iki gündür telefonlara çıkmadığı öğrenilirken İl Başkanı Kaftancıoğlu ise listelerde boş bırakılan ve istifa edenlerin yerlerini kendisi dolduruyor. 

İl Seçim Kurulu’na “Yetki bende. Kimseden liste alınmasın” diyen Kaftancıoğlu’nu bu sıralara kendi adamlarını yazacağı öğrenildi. Başkan adayları isim belirlese de İl Seçim Kurulu “Yetki Canan Hanım’da” diyerek listeyi kabul etmedi. Başkan adayları bu defa Kılıçdaroğlu’nu aradı. Ancak Kaftancıoğlu Kılıçdaroğlu’nun talimatına rağmen bildiğini okudu. Başkan adayları bunun üzerine Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Salıcı’ya ulaşmak istedi ancak ulaşamadı. 

AİLECE MUTLUYUZ

AKŞAM’ın “Aile Meclisi” manşeti CHP’yi karıştırdı. İzmir Bayraklı Belediye başkan adayı Serdal Sandal’ın Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nun öz yeğeni olduğu öğrenildi. Oğuz Kaan Salıcı’nın yeğeni Sait Vakkas Salıcı, Başakşehir 13’ncü sıradan listeye girdi. Seyit Torun’un korumasının kız kardeşi Aysun Azaklı ise Altınordu'da listenin 4. sırasında.

DOST MECLİSİNE YENİ İSİMLER KATILDI 

Avcılar'da DSP'ye geçeceği söylenen eski başkanlardan Mustafa Değirmenci’nin oğlu Ali Rıza Değirmenci meclis listesinin tepesine yerleşti. Bu durumda Değirmenci DSP'ye geçmekten vazgeçti. Eski ilçe başkanı Cafer Çınar oğlunu, Bayram Acar yeğeni Murat Tercan'ı, eski meclis üyesi Bülent Taştan da oğlu Ekincan Taştan'ı listeye yazdırdı. Avcılar birinci sıradaki Hüseyin Aksu, Canan Kaftancıoğlu’nun en yakın arkadaşı çıktı. Eski ilçe başkanlarından Yüksel Can ise aday adaylık başvurusu yapmadan listeye yazıldı. Eski meclis üyelerinden Mehmet Dursunoğlu’nun oğlu Aykut Dursunoğlu, eski ilçe yöneticilerinden Mehmet Bolat’ın kızı Fatoş Bolat da şanslı isimlerden oldu.