Kılıçdaroğlu her şeyi sordu, CHP'li kokainciyi sormadı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Grup Toplantısı'nda, Kolombiya'da limanda ele geçirilen 4,9 ton kokaini Türkiye hükümeti ile ilişkilendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk polisinin uyuşturucu operasyonları için hem 'örtüldü' dedi hem soruşturmaların hangi aşamada olduğuna dair bilgisi olmadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, "5 ton kokaini getiren kimdi, hangi adrese teslim edilecekti' diye soran oldu mu" diye sordu, ardından da hem "Bilmiyoruz" dedi hem de "Sormayan ortaktır, siyasi desteği vermiştir" dedi.

Konuyu, kokain kullanırken videosu ortaya çıkınca yakalanan ve işten çıkarılan AK Parti Genel Merkezi çalışanına bağlayan Kılıçdaroğlu, poliste ve savcılıkta ilk sorulan sorular olmasına rağmen, "Sordular mı o gence acaba, 'Kokaini kimden aldın, kim sana verdi?' Soramazlar" dedi.

Kılıçdaroğlu, 9 Mayıs'ta resmi plakalı araçta kokain ve esrarla yakalanan CHP Söke İlçe Başkan yardımcısı ve CHP'li Aydın Büyükşehir Belediyesi çalışanı Halil Y.'ye ise değinmedi.

Kılıçdaroğlu, son iki yılda Mersin ve Kocaeli'de yapılan iki kokain operasyonuna da işaret ederek, "sahibinin kim olduğunun iktidar tarafından açıklanmadığını" iddia etti, ancak yine konuyla ilgili soruşturmalara değinmedi. Kılıçdaroğlu, üstü örtülecekse polisin neden uyuşturucu operasyonları yaptığını ise sorgulamadı.

Kılıçdaroğlu'nun sözünü ettiği 4,9 ton kokain, geçen haziran ayında Kolombiya polisi tarafından Buenaventura limanında toz kauçuk yüküne gizlenmiş olarak ele geçirilmiş, yükün nihai varış yerinin Türkiye olduğu açıklanmış, ancak arada başka limanlara uğrayıp uğramayacağı belirtilmemişti.