Kılıçdaroğlu hala suçlu arıyor! Kendisi hariç herkes hatalı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, seçimlerin üzerinden 3 ay geçmesine rağmen faturayı bu kez medya ve aydınlara kesti: “İttifakımızın kazanımlarını yeterince dile getirmediler.”

Akşam Gazetesi

Seçimlerin üzerinden 3 ay geçmesine rağmen CHP'deki değişim tartışmaları bitmek bilmiyor. Muhalefetin değişim çağrılarını reddeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, T24'e verdiği mülakatta, seçim yenilgisini konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu, partisinde yaşanan değişimin partililer tarafından fark edilmediğini söylerken, son seçimde AK Parti'nin oylarının düştüğünü, buna rağmen CHP'nin tartışma konusu olduğunu belirtti.

TRAVMA SÜRÜYOR

Cumhurbaşkanlığı seçiminde 12'nci yenilgisini alan Kılıçdaroğlu, başta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu olmak üzere partililerin kendisine yaptığı 'değişim' çağrılarına ilişkin tabana mesajlar verdi. Seçimi kaybetmenin seçmende derin bir travma oluşturduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Bu travmanın 2024 yerel seçimlerinde sandığa yansımayacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Seçimi kaybetmenin sorumlusunu 'medya ve aydınlar' olarak gören Kılıçdaroğlu, "Millet İttifakı'nın seçim süreçlerindeki kazanımlarını yeterince dile getirmediler" diye konuştu.

CHP'Yi TARTIŞMAYIN

Bu travmanın yerel seçimlere yansımayacağını ileri süren CHP Genel Başkanı, "Elbette hayal kırıklığı içinde veya beklentilerin gerçekleşmemesi nedeniyle bu tür söylemler oluyor. Yazılıyor, çiziliyor, sosyal medyada da söyleniyor. Ben sonuçta bu ülke insanının sağduyulu davranacağını düşünüyorum" dedi ve "Bizim kitabımızda umutsuzluğa yer yok" ifadelerini kullandı.

Seçim sonuçlarının kendisini tatmin etmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu sonuçlar sizi tatmin etti mi diye soracak olursanız, elbette ki hayır. Ama her halükarda oyu düşen parti AK Parti, ama tartışılan parti CHP oldu. Bizim oyumuz yükseldi, ama buna rağmen beklediğimiz sonucu alamadık. Beklediğimiz sonucu alabilseydik tartışmalar farklı yöne evrilecekti" şeklinde konuştu.

'BAŞÖRTÜLÜLERE DÜŞMANDIK'

Partideki değişim çağrılarına da cevap veren Kılıçdaroğlu, "Bir dönem Erdoğan derdi ki, 'CHP, Sivas'ın doğusuna gidemez'. Şimdi sormak lazım, CHP Sivas'ın doğusuna gidiyor mu gitmiyor mu? Bir dönem başörtülü kızlar bize düşman gibi bakardı, biz de onlara düşman gibi bakardı. Şimdi başörtülü kızlar CHP'ye oy veriyor. Değişimin içinde yaşayanlar bazen değişimi fark etmeyebilirler" diyerek muhalifleri eleştirdi.

ÖZDAĞ'I YALANLADI

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile ikinci tur seçimlerinde 3 bakanlık ve MİT için yaptıkları gizli mutabakatı daha önce kabul eden Kılıçdaroğlu dünkü açıklamalarında ise Özdağ'ı ve kendisini yalanladı. Kılıçdaroğlu, "Herhangi bir protokolde yer almayacak tek şey MİT Başkanlığı'dır" dedi.

CHP'DE DUYGUSAL KOPUŞ SÜRÜYOR

CHP'nin Türkiye genelinde 357 bin oy aldığı Ankara'nın Çankaya ilçesinde yapılan kongrede salon bomboş kaldı.

CHP'nin 28 Mayıs seçimlerinde en çok oy aldığı ilçe olan Ankara Çankaya'da yapılan kongre salonuna, partide yaşanan değişim tartışmaları damga vurdu. 'CHP'nin kalesi" olarak görülen ilçedeki kongreye katılan yaklaşık 200 delege, yeni teşkilat için oy verdi. Ancak salondaki büyük boşluk, sosyal medyada büyük yankı buldu. CHP'nin 14 Mayıs seçimlerinde Türkiye genelinde 357 bin oy aldığı Ankara'nın Çankaya ilçesinde yapılan kongrede salon bomboş kaldı.

PARTİ YAVAŞ YAVAŞ ERİYOR

Eski bakanlardan Fikri Sağlar, Twitter hesabından boş salonun fotoğrafını paylaşarak "CHP Çankaya İlçe Kongresi, tüketilen umudun fotoğrafı. Sayın Kılıçdaroğlu, bu fotoğraf sizin koltuğu bırakmama ısrarınızın eseri. 100 yıllık çınar CHP, vefakâr örgütümüz, üyelerimiz ve CHP'ye gönül veren milyonlar bu umutsuzluğu hak ediyor mu" yorumunu yaptı. Değişim isteyen CHP'li vatandaşlar ise "Bu boş salon fotoğrafı Çankaya İlçe Kongresi'nde çekildi. Uyarmaktan sıkıldık ama tekrar edelim. Duygusal kopuş yaşanıyor, parti eriyor. Ne olur bunu görün" diyerek CHP yönetimine serzenişte bulundu. 28 Mayıs seçimlerinde Çankaya'da CHP'ye 498 bin 771, ikinci sıradaki AK Parti'ye 139 bin 421 oy çıkmıştı.