Kılıçdaroğlu Boğaziçi yalanını sürdürdü

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, Mezunlar Derneği'ni üniversitedeki yerinden çıkardı” yalanını attığı tweet ile sürdürdü. Kılıçdaroğlu, “Rektör görünümlü kayyumu birkaç ay sonra Boğaziçililer ile birlikte tahliye edeceğiz” dedi. Üniversite iddiaların asılsız olduğunu açıklamıştı.

HABER MERKEZİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Boğaziçi Üniversitesi Mezunları Derneği (BÜMED) tarafından üniversite yönetimi tarafından kiralanan tesis ile ilgili manipülasyona devam etti. BÜMED'in kira sözleşmesinin bitmesi üzerine rektörlük tarafından alınan karar uyarınca tesis öğrencilerin hizmetine sunulacak alanlar olarak tahsis edilecek. Alanı kiralayan şirkete sözleşmesinin bitmesi sebebiyle tahliye bildirimi yapıldı. Ayrıca alanı bir mezun oluşumu değil, Ladin AŞ adında kar amaçlı faaliyet yürüten ticari bir şirket işletiyordu.

REKTÖRLÜK YALANLANMIŞTI

BÜMED'in binasına kayyumun çöktüğünü öne süren Kılıçdaroğlu, "Rektör görünümlü kayyumu birkaç ay sonra Boğaziçililer ile birlikte tahliye edeceğiz. Ve öyle evine falan da gitmeyecek, suçları ile yüzleşecek. Türkiye'de "kayyum" düzenine son vereceğiz. Çok az kaldı" sözlerini sarf etti. Oysaki Boğaziçi Üniversitesi yönetimi yaptığı resmi açıklamada ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu detaylarıyla belirtmişti.

Boğaziçi Üniversitesi ilk yaptığı açıklamada, kararın kampüs alanının daha verimli kullanılması amacıyla alındığı ifade edildi. Açıklamada, rektörlüğün aldığı karara vurgu yapılarak "Bu karar doğrultusunda sözleşmesi 07.01.2023 tarihinde biten kiracı işletmenin alanı tahliyesinin ardından, mekanların kullanımı yeniden düzenlenecektir. Fiziksel alan sıkıntısı yaşayan üniversitemiz, derslik ve toplantı salonları, spor alanları ve sosyal tesisler içeren 8 bin 080 metrekarelik 2 açık alan ve 3 bin metrekarelik kapalı alan kazanacaktır" denildi.

SAYIŞTAY, ÜNİVERSİTEYİ UYARDI

Boğaziçi Üniversitesi yapılan spekülasyonlar üzerine yaptığı ikinci açıklamada, kiralama işlemi karşılığında üniversiteye aylık 162 bin 500 TL ödendiği ifade edildi. Üniversiteden kiralanan tesisle aynı kurumun yüksek meblağlara üçüncü kişilere etkinlik ve organizasyonlar için kiralama yaptığı vurgulandı. Bu durumun Sayıştay raporlarına yansıdığı ve üniversitenin uyarıldığı anlatıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu, rektörü hedef alarak suçlarıyla yüzleşecek tehdidinde bulundu.

BİZ ZORLA ÇIKARMADIK

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci, "BÜMED'in kendisi burada değil. Adresleri Üsküdar'da bir yerde. Kendisi iştiraki LADİN ismindeki bir şirketi vasıtasıyla kiralama usulüne gitmiştir. Biz zorla çıkarmadık. Öğrencilerimizin oradan haberi bile yok. Bizim mekanımız, bir şirket tarafından sosyal tesis olarak kullanılıyor ve üçüncü kişilere, şirketlere etkinliklerini yapması, bazı sosyal faaliyetlerde kullanılması için sunuluyor" demişti.