Kılıçdaroğlu adeta yılan gibi CHP'ye mezhepçiliği soktu

Kesin ihraç talebiyle CHP Disiplin Kurulu'na sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Adalet ve Değişim” yürüyüşünün 7. gününde, Kahramankazan'da konuştu.

Akşam

Kesin ihraç talebiyle CHP Disiplin Kurulu'na sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Adalet ve Değişim" yürüyüşünün 7. gününde, Kahramankazan'da konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamasında "yenileşme" ifadesini kullandığını dile getiren Özcan, şöyle konuştu: "Yenileşme kelimesine katılıyorum. Ama yenileşme zaten sizinle ve ekibinizle başlamadı. Önce sizi yenilemeliyiz ki sonra parti olarak yenileşebilmeliyiz. Yani bu, koltukta kalabilmek için yeni bir siyasi manevra."

BÜYÜK ZARAR VERDİ

Kılıçdaroğlu'nun göreve geldiğinden bu yana partiye çok büyük zarar verdiğini savunan Özcan, "Kemal Kılıçdaroğlu adeta yılan gibi CHP'ye mezhepçiliği soktu. Bizler kendisinden önceki hiçbir genel başkanın İnönü'nün, Ecevit'in, Altan Öymen'in, Hikmet Çetin'in, Deniz Baykal'ın, mezhebini, etnik kökenini bilmezdik, sorgulamazdık da. Çünkü bizim böyle anlayışımız yok. An itibarıyla dünden beri 81 ilde ön seçimler başladı. Anadolu'nun her ilinde kavga var, kan gövdeyi götürüyor Yakında tabela partisi haline dönüşeceğiz."

'KOMPLONUN TERÖR AYAĞI VAR'

MEMLEKET Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, yerel seçim çalışmalarını partisinin İstanbul İl Örgütü ile düzenlenen kahvaltıda bir araya gelerek başlattı. İnce burada yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert çıktı.

SEÇİMLERE GİRECEĞİZ

CHP'li yönetimi 'beceriksiz' ilan eden İnce, kendisine kurulan kaset komplosunun Genel Merkez'den yayıldığını vurguladı: "Cumhuriyet tarihinin en fazla iftiraya uğrayan siyasetçisi benim. FETÖ'cüler bunları yaydı. OImayan kasete benim kafamı eklediler. Dekontlar 5 milyon dolar, 10 milyon dolar havalarda uçuştu ve bunları Gelecek Partisi ve CHP'nin yöneticileri yaydı. Şimdi 5 tanesi tutuklu, daha turpun büyüğü heybede. Acele etmeyin daha bunun terör ayağı var. İnsanların şerefiyle oynamak nasılmış herkes öğrenecek. O gün baktık sosyal medyada 5 milyon dolar bağış yapılmış. Bir siyasi partiye 5 milyon dolar bağış yapılamaz zaten, yasal değil. Ama bunları dolaştırdılar. Sayın Kılıçdaroğlu'nu uyardım. Çekil dedin çekildik. Daha ne yapacağım ben sana. Sen zoru başardın, zoru. Bu seçimde zor olan bir şey vardı; kaybetmek. Geldi onu başardı. Yerel seçimde aynı palavrayı yeniden sunacaklar; 'Şimdi zamanı değil, herkes çekilsin, biz seçime gireceğiz' Yok öyle yağma, biz de seçime gireceğiz.