Kemer'e 4 günde bin 963 sorti

Turizm merkezi Kemer'deki orman yangını 5. günde söndürüldü. Uçak ve helikopterler, 4 günde bin 963 sorti yaptı; alevlere 7 bin 230 ton su bırakıldı.

AA-İHA

Akşam Gazetesi

Antalya Kemer'de pazartesi günü çıkan orman yangını, 5'inci günde kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ulaşılması zor bölgede olan alevlerin havadan ve karadan süren aralıksız müdahaleler sonucu söndürüldüğünü duyurdu.

400 KAMERAYLA TAKİP

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, 4 günlük çalışmalar hakkında bilgi verdi. Karacabey, "Hava gücümüz 431 saat uçuş gerçekleştirip 1963 sorti yaptığı orman yangınına 7 bin 230 ton su ile doğrudan müdahale etti" dedi. Yangının koordinasyonu ise 'Yangın Yönetim Aracı'ndan yürütüldü. 8 İHA ve 400'ü aşkın kamerayla anlık takip sayesinde ekipler kritik noktalara yönlendirildi.

6 KENTTE HIZLI MÜDAHALE

Muğla Fethiye'de ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan anında müdahale edildi. İstanbul Sultangazi'deki Hacı Bektaş-i Veli Şehir Ormanı ile Diyarbakır Lice, Burdur ve Bursa Uludğa'da çıkan orman yangınları kontrol altına alındı. Bolu Göynük'te yıldırım düşmesi nedeniyle çıkan yangına da müdahale sürüyor.

Söndürme çalışmalarına 5'i gece görüşlü 24 helikopter ile 10 uçak havadan destek veriyor.

DENİZİ DAĞA TAŞIDILAR

Kemer'e bağlı Göynük Mahallesi Değirmendere mevkiinde evlerinin yakınındaki yangını izleyen Bayram Kesen, şöyle konuştu: "Bizde de tedirginlik var, kozalak patlasa alevler bu tarafa sıçrar. 4 gündür adamlar denizi dağa taşıdı."

HDP'NİN CUDİ PROVOKASYONU DEŞİFRE OLDU

İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, HDP'nin 'Cudi'de yangın çıktı, müdahaleye izin verilmiyor' iddiasını çürüttü. Açıklamada, "Cudi Dağı'nda sıcakların etkisiyle otlar tutuşup küçük çaplı örtü yangını çıkmış, ekiplerin müdahalesiyle 2 saatte söndürülmüştür" denildi.