Kemal Kılıçdaroğlu'nu başkanı da dinlemedi... Tabela haracı için 3. kez fuar bastılar!

Bakırköy zabıtası, bir kez daha tabela parası için fuar bastırdı. CHP'li Başkan Kerimoğlu, Kılıçdaroğlu'nun, “Vatandaşın üzerine karabasan gibi çökmeyin” sözlerini umursamadı.

CHP'li Bakırköy Belediyesi, 3. kez tabela skandalına imza attı. İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen Beautytech Teknoloji Fuarı'na gelerek katılımcı firmalardan tabela vergisi almak isteyen zabıta ekipleri, açılış için içeride bulunan TİM Başkanı İsmail Gülle'nin çıkışını bekledi. Başkanın fuardan ayrılmasıyla içeriye baskın yapan ekipler, stantlara yöneldi. Bu sırada ise beklenmedik bir protestoyla karşılaşan ekiplere, organizatör firma, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal belediyecilik konuşmasını dijital ekranlardan dinletti. "CHP'li belediyeler vatandaşın üzerine karabasan gibi çökmez" diyerek başlayan açıklamayı dakikalarca dinleyen zabıta ekipleri apar topar fuar alanından ayrıldı.

BASKINI RUTİNLEŞTİRDİ

Olayı öğrenen Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun talimatıyla yeniden fuar dönen ekipler, ceza kesti.

Bakırköy Belediyesi'nin bu baskınları alışkanlık haline getirdiğini söyleyen Nobel Expo Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik, durumu CHP liderine bizzat kendisinin ilettiğini ancak karşı çıkmasına rağmen dünyada bir benzeri olmayan fuardan tabela vergisi uygulamasına devam ettiğini söyledi. Bakırköy Belediyesi'nin talep ettiği tabela vergisinin tutarı önünüzdeki günlerde organizatör firmaya tebliğ edilecek.

Nobel Expo Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik, Bakırköy zabıtaların teftiş girişiminin, Türkiye'ye 50 milyon dolar kaybettirdiğini söyledi.

DAHA ÖNCE DE KENDİLERİNİ REZİL ETMİŞLERDİ

Bakırköy zabıtası, 21 Ocak'ta Avrupa'nın en büyük mobilya fuarı olan IIFF 2022 İstanbul Mobilya Fuarı'na, 19 Mart'ta ise İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen Makine Fuarı'na baskın yapmıştı. Fuarın organizatörlüğünü yapan Nobel Expo Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik, zabıtalara "Burası semt pazarı mı?" diyerek tepki göstermişti. Zabıtaları polis zanneden yabancı katılımcılar ve fuara konuşmacı olarak katılan ticaret grup başkanları ise baskın sonrası fuarı terk etmişti. Belediyenin tarihte ilk kez bir fuarda teftiş yapması ise büyük tepkiyle karşılanmış, "Usul olarak yanlış. Benzeri görülmemiş bir uygulama. Yabancı yatırımcılar korkutulmak istendi" denilmişti.

AKŞAM, 21 Mart nüshasında Bakırköy Belediyesi'nin 'baskın' rezaletini manşetten vermişti.