Kemal Kılıçdaroğlu rakip istemedi, Kurultay ertelendi

CHP Kurultayı ertelendi. Kılıçdaroğlu A takımını korudu. CHP Parti Meclisi'nde 38. Olağan Kurultay'ın bir yıl ertelenmesi kararı alındı.

CHP Parti Meclisi'nde 25-26 Temmuz 2022'de yapılması gereken 38. Olağan Kurultay'ın bir yıl ertelenmesi kararı alındı. Gerekçe olarak "olası erken seçim ve artan salgın şartları" gösterildi. Siyasi kulislerde, ertelemede Millet İttifakı ve CHP içinde yapılan eğilim yoklamalarında İmamoğlu ve Yavaş gibi isimlerin öne çıkmasının etkili olduğu belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun, hem gücünü kaybetmemek hem de ekipleri arasında bir yarışın olmasını istemediği için erteleme kararı alındığı ifade edildi.

TOPAL ÖRDEK ENDİŞESİ

Kılıçdaroğlu'nun yakın ekibinin, Ekrem İmamoğlu ve Canan Kaftancıoğlu'ndan çizik yeme endişesi de erteleme kararında etkili oldu. Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Zeydan Karalar, Tunç Soyer gibi belediye başkanlarının parti meclisinde kendilerine yakın isimleri seçtireceği endişesi de bir başka etken oldu. Kulislere göre, Cumhurbaşkanı adayı olmak isteyen Kılıçdaroğlu, topal ördek durumuna düşmek istemiyor.