Kelkitlioğlu'ndan CHP konvoyuna saldırısına ilişkin açıklamalar

AKŞAM Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu CHP konvoyuna düzenlenen terör saldırısını 24'te değerlendirdi.

1

Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na düzenlenen saldırı girişimini değerlendirdi. Kelkitlioğlu "Bu olay 15 Temmuz'un devamıdır ve FETÖ-PKK ortaklığıdır" dedi. 


Kelkitlioğlu'nun konuşmasında şu ifadeleri kullandı: 

Sonuç itibarıyla ana muhalefet partisinin olması eylemin sansasyonel açısından terör örgütüne katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum. Bu işin FETÖ-PKK ortaklığıdır. Bugün PKK hücrelerinden FETÖ militanları, Fetullah Gülen kitapları görüyoruz. Bütün bunlara baktığımızda bunların terör ikizleri olduğu sonucu karşımıza çıkıyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nun hedef olarak alınması çok daha manidar. Yenikapı ruhuna sayın Kılıçdaroğlu'nun da katılması, terörü ağız dolusu lanetlemesi, dünkü Cerablus operasyonuna destek vermesi, sonuç itibarıyla Kılıçdaroğlu'nun milli duruşundan FETÖ, PKK, DAİŞ rahatsız oluyordu. O nedenle sayın Kılıçdaroğlu'nun hedef seçildiğini düşünüyorum. İlk başta çatışma arasında kaldı denildi, öyle bir şey olmaz. Bir yere ana muhalefet partisi gidiyorsa, önlemler alınır, bu da terör örgütleri tarafından istihbarat yapılır. Çok sansasyonel bir eylemin önüne geçilmiştir. Güvenlik güçlerinin yaptıkları işin ne kadar değerli ve önemli olduğunu görüyoruz. Olay anından itibaren yaptığımız telefon bağlantılarıyla, CHP'nin önemli isimleriyle yapılan telefon bağlantılarında bu 15 Temmuz'un bir devamı olduğu yönünde CHP'nin içindeki önemli isimlerin fikir birlikteliği var. 

SİYASETTEKİ BU BİRLİKTELİK DEVAM EDECEK

DAEŞ, PKK, FETÖ bunların birbirinden farkı yok. Öldürülen Semih Terzi'nin sınırda komutanlık yaptığındaki ihmalleri anlatmıştık. Bugün sayın Kılıçdaroğlu'na yönelik süikast girişimi de aynı çerçevededir. 15 Temmuz gecesi ülkeyi işgal etmek isteyenler Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmak istediler. Antep'deki saldırı da bunun için değil midir? Antep'in bulunduğu konuma bakın. Orada bir kaos oluşturmak amacıyla yapıldı. Allah korusun sayın Kılıçdaroğlu'nun yaralanmış olması dahi bu ülkede nasıl bir infiale neden olabilirdi. CHP'nin temsil ettiği kimliğe de dikkat ettiğimizde kaos oluşturmak üzere yaptıkları çok nettir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun "programa devam edeceğim" açıklaması çok önemli. 15 Temmuz sonrası yaşanmış olan, özellikle siyasi arenada birliktelik, tabanda başlayıp siyasilere sirayet eden birlikteliğin bu olaydan sonra da sayın Cumhurbaşkanı, sayın Başbakanın, sayın İçişleri Bakanının, sayın Adalet Bakanının sayın Kılıçdaroğlu'nun aramış olması o birlikteliğin devamını gösteriyor.