Kedi tırmığı kanseri ortaya çıkardı

İzmir'deki bir hastanede sağlık memuru olarak çalışan Seden Baş'ın göğsünde şişlik meydana geldi.

AA -AKŞAM

İzmir'deki bir hastanede sağlık memuru olarak çalışan Seden Baş'ın göğsünde şişlik meydana geldi. Genç kadın, sorunun sürekli üstünde yatan ve atlayan Şans adlı kedisinin tırmığından kaynaklandığını düşündü; doktora başvurdu. Hekimler de belirtilerin kedi kaynaklı hastalığa benzetti; kesin tanı için tetkikler yapıldı. Şişliğin tümörden kaynaklandığı, Baş'ın 3'üncü evre meme kanseri olduğunu ortaya çıktı.

Kemoterapi ve immünoterapi ile meme kanserini yenmeyi başaran Seden Baş, tedavi sürecini sosyal medya hesabından takipçileriyle şöyle paylaştı: "Ekim 2022'de ağrı başladı. Kedi tırmığı sandım, 3 ay zaman kaybettim. Ocak ayında 'kansersin' dediler. 3 gün yas tuttum, çok ağladım. Dördüncü gün eski 'Seden' oldum. Agresif tümöre sahiptim. İnsanlar beni gördükçe motive oldum. Hastalığı yendim."

Seden Baş'a uygulanan kemoterapi tamamlandı, radyoterapinin sonuna gelindi.

'ŞANS' TÜMÖRÜ HABER VERMİŞ

Kedisini 6 yıl önce sahiplendiğini, uğur getirmesi için 'Şans' adını verdiğini belirten Seden Baş, "Şans göğsümdeki tümörü haber vermiş aslında. Bana böyle bir hayat şansı vereceğini asla bilmiyordum" dedi.