Kedi düşmanı ‘iyi hal'den serbest

Eros'u vahşice öldüren İbrahim Keloğlan yeniden yargılandığı davada iyi hal indirimiyle 2 yıl 6 ay hapse çarptırıldı; daha sonra yurtdışına çıkış yasağı getirilerek serbest bırakıldı.

AKŞAM

NESLİHAN KESKİN

İstanbul Başakşehir'de yılbaşı gecesi 'Eros' adlı kediyi asansörde sıkıştırıp tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan'ın yeniden yargılandı. Tutuksuz sanık, "Suç makinesi değilim. Bir anlık psikolojik çöküntüyle unutamayacağım bir hata yaptım. Ben ve eşim insan içine çıkamayacak hale geldi" dedi. Hakim "İçinden geleni söyle, ezber yapma" diyerek uyarıda bulundu. Mahkeme, sanığı iyi hal indirim uygulanarak 'kasten hayvan öldürme' suçundan 2 yıl 6 ay hapse çarptırdı; yurtdışına çıkış yasağı getirerek serbest bıraktı.

BAKAN: EN YÜKSEK CEZA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kararla ilgili "Verilen ceza, Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında bugüne kadarki en yüksek cezadır" ifadesini kullandı. Keloğlan'a daha önce 15 ay cezası verilmiş; istinaf kararı bozmuştu. Bakan Tunç, Başkan Erdoğan'ın kendisini arayarak "Nasıl böyle bir şey olabilir" dediğini anlatmıştı.

ADLİYEDE İZDİHAM

Onlarca hayvansever, Küçükçekmece Adliyesi koridorunda izdiham oluşturdu. Kalabalık salona sığmayınca duruşma büyük salona alındı; yine de dışarıda kalanlar oldu.