KCK’lı, HDP'nin aracından çıktı

Muş Valisi Yavuz’dan korkunç açıklama: Önceki gün alınan bir ihbarla yapılan operasyonda PKK'ya yardım ve yataklık eden 2’si muhtar 3 kişi tutuklandı. HDP'li Muş milletvekilinin aracında KCK’nın bölge sorumlusu ele geçirildi.

Muş Valisi Seddar Yavuz, PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin ifşa edilmesi nedeniyle yürüttükleri çalışmalar kapsamında Bostankent Köyü civarında bir aracın içerisinde 2 PKK’lının taşındığını haber aldıklarını belirterek şöyle konuştu: ‘Dur’ ihtarına uymayınca ateş açıldı. Çıkan çatışmada bir terörist ölü, şoför ile bir muhtar da yaralı olarak ele geçirildi. Daha sonra yapılan çalışmalar içerisinde 2 muhtarın terör örgütü mensuplarıyla işbirliği içerisinde olduğu, bunlara yardım ettiği tespit edilmiş ve tutuklanmıştır, ayrıca aracın şoförü olan şahıs da tutuklanmıştır" dedi.

SUÇ İŞLEMEYİ MEŞRU KILMAZ 

14 aydır terörle etkin bir şekilde mücadele ettiklerini vurgulayan Yavuz, "PKK ile etkin mücadele halindeyiz. Milletimizin birliğine, bayrağımıza, vatanımıza kast eden hainler ve bunların işbirlikçileri gerekli cevabı alacaklardır. O yüzden özellikle devletimizi temsil eden makamlarda bulunan insanların sadık olmaları beklentimizdir. Seçilmiş olmak hiçbir zaman suç işleme ayrıcalığını vermez" diye konuştu. 

Partiler legal siyaset yapmalı

Bingöl'den Muş'a atanan sözde KCK temsilcisinin Muş milletvekilinin aracında yakalandığını açıklayan Yavuz, "Yine nitekim Bingöl'de meydana gelen patlamayla ilgili olarak da ilimizde KCK temsilcisi olarak atanan bir kadın, önceki gün HDP'nin Muş milletvekilinin aracında gözaltına alınmıştır. Dolayısıyla biz diyoruz ki, siyasi partiler legal siyaset yapmalıdır, hukuka uygun hareket etmelidir. Böyle patlamayla, bombalı eylemlerle ismi geçen insanlarla aynı karede ve aynı araçta bulunmamalıdır" ifadelerini kullandı.