Kazada kolu kopmuştu! Yavruma sarılamıyorum tazminatı

Balayı yolunda hayatı kararmıştı! Kopan kolun bedeli 260 bin TL. Düğünden 3 gün sonra otobüsle balayına giderken kaza geçiren Ayşe Üstün'ün sağ kolu koptu, vücudu cam kırıklarıyla doldu. Mahkeme, otobüs şoförüyle iki firmanın kadına 260 bin TL ödemesine hükmetti.

NESLİHAN KESKİN

İstanbul'da 19 Kasım 2015'te evlenen Osman ve Ayşe Üstün çifti, düğünden 3 gün sonra balayına gitmek için otobüse bindi. Ancak araç, gece Düzce-Hendek karayolunda kaza yaptı. Üstün çifti yaralandı. Sağ kolu kopan ve sıkıştığı otobüsten ağır yaralı halde çıkarılan Ayşe Üstü, aşırı kan kaybı nedeniyle 5 gün yoğun bakımda kaldı. Yaşam savaşını kazanan genç kadının yüzündeki ve vücudundaki cam parçaları da ameliyatla alındı. Sol kolunda ve elinde his kaybı yaşanan, vücudunda kalıcı izler oluşan Ayşe Üstün'e yüzde 62 engelli raporu verildi.

MESLEKİ HAYATI DA BİTTİ

Üstün çifti otobüs şoförü Osman Akdoğan ile iki otobüs firmasına 650 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Dava dilekçesinde öğretmen kadının artık yazı bile yazamadığı, ev işlerini de yapamadığı için yıkıma uğradığı belirtildi. Karşı taraf ise kazada kusurlarının bulunmadığını belirterek davanın reddini istedi. 5 yıl sonra kararını veren mahkeme, şoför ve otobüs firmasının 260 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Genç kadın, düğün pastasını kestiği sağ elini balayına gideken geçirdiği kazada kaybetti. Hayatını karartan olayın izlerini ise yüzünde, sol elinde ve vücudunda taşıyor.

EVLADIMA BİLE SARILAMIYORUM

3 günlük eşinin desteğiyle hayata tutunan Ayşe Üstün, yarım insan haline geldiğini belirterek, "Bir çocuğum oldu. Ama evladımı istediğim gibi bağrıma basamıyorum" diyerek sitem etti.