Kavurucu sıcaklar ne zaman bitecek? Meteoroloji tarih vererek uyardı!

''Aşırı sıcak''lar ve nemli hava etkisini her geçen gün daha da artırarak hissettiriyor. Uzmanlar hava sıcaklıklarının 40 dereceyi aşabileceğini belirtti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı 5 günlük hava tahmin raporunda sıcaklığın en yüksek olacağı ve 7 derede düşeceği tarih açıkladı. İşte İstanbul, Ankara ve diğer illerde beklenen hava durumu...

Son günlerde Türkiye'de yaşanan sıcaklıklar hızlı bir yükselişe geçti. Hava sıcaklıklarının yurt genelinde etkisini göstermesiyle Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü, aşırı sıcaklıkların ülkemize giriş yapan Afrika sıcaklarına bağlı olduğunu açıkladı. Uzmanlar hava sıcaklıklarının 40 dereceyi aşabileceğini bildiriyor.

AŞIRI SICAKLAR NE ZAMAN BİTECEK?

Geçen hafta başta İstanbul olmak üzere pek çok kentte hayatı olumsuz etkileyen sıcak hava dalgası geri döndü.

Meteoroloji, Afrika'dan gelen yeni sıcak hava dalgasının ayın sonuna kadar kalacağını bildirdi.

SICAKLIKLA BU HAFTA HANGİ GÜN DÜŞECEK?

Meteoroloji'nin 5 günlük hava tahmin raporuna göre perşembe günü çöl sıcakları kısa bir ara verecek. Hava sıcaklıkları 7 derece düşecek.

ANTALYA'DA SICAKLIK REKORA GİDİYOR

İstanbul'da çöl sıcaklığı etkili oluyor. Sıcaklık öğle 35 dereceleri görürken, gece en düşük 26 sıcaklık derecesi olacak. Ankara kavurucu sıcak, 37 derece, İzmir 41, Bursa 38 dereceyi görüyor. Antalya ise 45 derece ile sıcaklık rekora gidiyor.

Marmara Bölgesinde sıcaklık gölgede 38-40 derecelerde seyrediyor. Güneşin altında ise sıcaklık 50 dereceyi bulabiliyor. Yarın sertleşecek olan poyraz haca sıcaklığını biraz serinletecek fakat nem daha da artacak.

İç Anadolu'da bugün haftanın en sıcak günü. Sıcaklık 36-37 derecelerde. Rüzgar ise orta hızda...

SICAK ÇARPMASINA DİKKAT

Ege Bölgesi'nde rüzgarlar hafif olduğundan sıcak çarpması tehlikesi en yüksek seviyede. Gölgede Muğla ve Denizli 40, Manisa 42, Aydın 43, Bodrum 39 derece. Güneşin altı 50 derecenin de üzerinde.

AKDENİZ BÖLGESİ'NDE HAVA DURUMU BU HAFTA NASIL OLACAK?

Akdeniz'de Adana, Mersin tarafında artan nem tekrar düşüşe geçti. Gölgede Adana 40, Kahramanmaraş 42 derece. Güneydoğu'da Gaziantep 40, Diyarbakır ve Şanlıurfa 43 derece.

Karadeniz'de de artan sıcaklık, yüksek nem ile birleşince çok bunaltıcı bir havaya neden oluyor. Hissedilen sıcaklık 35 derecenin üzerinde. Doğu Anadolu da açık ve çok sıcak, Erzurum 30, Malatya 37 derece.

Hava sıcaklıklarının bu üç bölgede bu hafta aynı seyirde devam etmesi bekleniyor

KARADENİZ BÖLGESİ'NDE HAVA SICAKLIĞI NASIL OLACAK?

Karadeniz'de de artan sıcaklık, yüksek nem ile birleşince çok bunaltıcı bir havaya neden oluyor. Hissedilen sıcaklık 35 derecenin üzerinde. Karadenizde bu haftanın aynı sıcaklıklarda devam etmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU'DA HAVA SICAKLIĞI NASIL?

Doğu Anadolu da hava durumu ise çok sıcak, Erzurum 30, Malatya 37 dereceleri görüyor.

EN SICAK GÜNLERDEN BİRİ YAŞANDI! ŞANLIURFA'NIN İLÇESİ DE LİSTEDE

Türkiye'de ve dünyada son yılların en yüksek sıcaklık değerlerine ulaşılırken, Şanlıurfa'nın bir ilçesi de listede yer aldı.

Son yıllarda küresel ısınma ile birlikte artan sıcaklıklar Türkiye'de ve tüm dunyada kendini göstermeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde küresel anlamda en yüksek ortalama sıcaklık seviyesine ulaşılırken, Türkiye'de bugün cehennem sıcakları hakim oldu.

Hava Forum sitesinde yer alan bilgilere göre, ülkede son yılların en sıcak günlerinden biri yaşanırken, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi de listede yer aldı.

Paylaşılan listeye göre, 47.7 derece ile Antalya'nın Kaş ilçesi en sıcak bölge olurken, Siverek'te termometreler 45.9 dereceyi gösterdi.

Hava Forum'un paylaştığı değerler şu şekilde:

"Türkiye son yılların en sıcak pazarını yaşadı. Kaydedilen şu değerlere bakın...

Antalya, Kaş 47.7°

Şırnak, Cizre 47.5°

Mardin, Nusaybin 47.0°

Şanlıurfa, Siverek 45.9°

Muğla, Köyceğiz 45.2°

Osmaniye, Sumbas 45.1°

Siirt, Kurtalan 45.0°

Batman, Hasankeyf 44.5°

Adana, Kozan 44.4°

Gaziantep, Karkamış 44.3°

Diyarbakır, Sur 44.2°

İzmir, Bayındır 44.1°

Aydın, Karpuzlu 44.0°

Eskişehir, Sarıcakaya 43.3°

Denizli, Sarayköy 42.2°

Adıyaman, Besni 42.0°

Çanakkale, Bayramiç 41.1°"