Katliamın 7. yılı! 6-8 Ekim katillerini unutmadık

HDP'nin çağrısı üzerine 6-8 Ekim 2014'te terör örgütü yandaşlarının 37 vatandaşımızı katlettiği saldırıların üzerinden 7 yıl geçti.

HDP'nin çağrısı üzerine 6 Ekim 2014'te terör örgütü YPG/PKK yandaşları tarafından Kobani bahanesiyle 35 il, 96 ilçe ve 131 yerleşim yerine saldırılar yapıldı. Şiddet olaylarında 2 polis şehit oldu, Diyarbakır'da yoksullara kurban eti dağıtan Yasin Börü ve üç arkadaşının da aralarında bulunduğu 37 kişi katledildi, 761 kişi yaralandı. Şiddet eylemlerinin devlete maliyeti 300 milyon liranın üzerinde oldu, yaralar devlet eliyle sarıldı.

108 KİŞİ YARGILANIYOR

Halka 'sokağa çıkın' talimatı veren eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ 20 Eylül 2019'da tutuklandı. 25 Eylül 2020'de ise eski HDP'lilerin de aralarında bulunduğu 82 zanlı gözaltına alındı. 38'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve çeşitli hapis cezaları istenen 75'i firari 108 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

HAİNLERE RAĞMEN...

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "6-8 Ekim Olayları"nın 7. yılı dolayısıyla hazırladıkları videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. Altun, paylaşımında, "Çocuklar dahil hiçbir kutsalı olmayan hain terör örgütlerine inat, ülkemizin dört bir yanında barış ve güvenliği tesis etmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" mesajına yer verdi.

YASİN'LER VE YUSUF'LAR BU MİLLETİN ÖZ EVLATLARI

Diyarbakır'da Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, kurban eti dağıtırken öldürülen Yasin Börü'nün babası Fikri ve annesi Hatice Börü ile olayda ağır yaralanan Yusuf Er'i evlerinde ziyaret etti. Beyoğlu Yasin'ler ve Yusuf'lar bu milletin öz evlatlarıdır" dedi.