Katliama geri sayım

Saldırgan Zeytinburnu'ndan 2017'ye 3 dakika kala taksiye binerek Ortaköy'ün yolunu tuttu. Yaklaşık 80 dakika sonra Reina'ya girerek vahşi katliamı gerçekleştirdi.

1

DEVRİM TOSUNOĞLU - ERCAN ÖZTÜRK - LEVENT ALBAYRAK

Ortaköy Reina'da katliam yapan teröristin ölüm yolculuğuna AKŞAM ulaştı. İşte saldırganın rotası: Katliamcı terörist Zeytinburnu 58. Bulvar Caddesi'ne elinde sigara ve sırt çantasıyla geldi. Yoldan geçen ilk taksiyi çevirdi. Saat 23.57'de taksiye binerek sahil yolundan Reina'ya doğru hareket etti. Teröristin o anlarının kamera görüntülerine AKŞAM Gazetesi ulaştı. Kulübe yakın bir yerde saat 01.15'te taksiden inerek Reina'ya doğru yürümeye başladı. Yaklaşık 3 dakikalık bir yürüyüşün ardından saat 01.18'de Kalaşnikof marka otomatik silahla ateş açarak Reina'nın içerisine girdi. 

 

SALDIRGAN OLAY YERİNDEN BAKIN NASIL KAÇMIŞ - TIKLAYIN


Suriye-Konya üzerinden geldi

Teröristin Zeytinburnu dışında Başakşehir'deki bazı DEAŞ sempatizanlarının yanında barındığı belirlendi. Polis Başakşehir'de bulunan adreslere de operasyon düzenledi.  Polis teröristin kısa bir süre önce Suriye'den Türkiye'ye giriş yaptığını belirledi. Önce Konya'ya gelen şahıs buradan İstanbul'a geçti. DEAŞ adına savaştığı da belirlenen teröristin silah kullanmaya çok hakim olduğu tespit edildi. 


Profesyonel terörist

İstanbul’da gece kulübünde katliam yapan teröristin kurbanları rastgele taramadığı tek tek hedef alarak öldürdüğü ortaya çıktı. Uzmanlar saldırgan oldukça profesyonel olduğuna dikkat çekti.

TERÖRİSTLE İLGİLİ ŞOK AYRINTIYA AKŞAM ULAŞTI - TIKLAYIN
 
İstanbul’un ünlü gece kulübü Reina’da katliam yapan saldırganın sıradan bir terörist olmadığı belirlendi. Adli Tıp Kurumu’nda kurbanların cesetleri üzerinde yapılan incelemeden yola çıkan uzmanlar bu yönde görüş bildiri. Adil Tıp’taki ön otopside hayatlarını kaybedenlerin büyük çoğunluğunun vücudunda tek kurşun tespit edildi.

SAVAŞ EĞİTİMİ ALMIŞ 

Az sayıda kişide ise iki kurşun bulundu. Uzmanlar buna dayanarak saldırganın kurbanları rastgele taramadığını aksine tek tek hedef alarak vurduğunu belirtti. Teröristin profesyonel savaş eğitimi aldığı tahmin ediliyor. Yapılan incelemede aynı kurşunun bir kurbanın vücudundan girip diğer bir kurbana isabet ettiği de ortaya çıktı. 

Polisleri tuvalete yönlendirdi

Reina'yı kana bulayan teröristin nasıl kaçtığı da netleşti. Kaçış planı önceden hazır olan terörist ortalığı kana buladıktan sonra gelen polislere hedef şaşırttı.

Teröristin silahını bırakıp üzerini değiştirdikten sonra kalabalığa karıştığı ve “tuvalette rehine var” diye bağırdığı ortaya çıktı. Panik halinde kaçışan vatandaşların içeriye giren polislere "tuvalette rehin aldı" diye söylemeleri üzerine tüm dikkat tuvalete çevrildi. Ekipler özel harekat polisinden destek istedi. Polisler o arada içeride bulunan yaralıları ve diğer kişileri tahliye etti. Terörist tahliyeyle dışarı çıktı. Tuvalete giren polis içerinin boş olduğunu gördü. Saklanma ihtimaline karşı tüm gece kulübü arandı. Ancak teröristin izine rastlanmadı. Yapılan incelemelerde ise teröristin kalabalıktan faydalanarak kaçtığı belirlendi. 

Çift şarjör ve çelik mermi! 

Teröristin askeri operasyon timlerinin yaptığı gibi çift şarjörü ters yönde birbirine bantla yapıştırdığı belirlendi. Böylece teröristin şarjör değiştirirken zaman harcamadığı belirlendi.  Teröristin katliamın boyutunu arttırmak için satışı yasak olan ve savaş bölgelerinde kullanılan çelik pimle güçlendirilmiş mermi kullandığı tespit edildi. Bu mermiler yakın mesafeden ateş edildiğinde iç organları parçalayabiliyor. 

Polis 8 kişiyi gözaltına aldı

Teröristin adım adım her anını tespit eden polis ekipleri, teröristin kaldığı 58. Bulvar Caddesi 63/5 sokaktaki bazı dairelere girip çıktığını belirledi. Bu sokak üzerinde bulunan ve göçmenlerin kaldığı 8 ayrı daireye baskın düzenlendi. Baskın sonrasında teröristle ilişkili olduğu belirlenen 8 kişi gözaltına alındı.