Katledilen 4 işçinin çocukları cevap bekliyor: Babamızı PKK öldürdü, neden sustunuz

Şırnak'ta terör saldırısında şehit olan işçilerin çocukları, Babalar Günü'nü onlar için gece gündüz çalışan 'Çınar'larından yoksun geçirdi

Türkiye’de belirli bir kitlenin olaylar karşısında gösterdiği ‘ikiyüzlü’ tepkinin bir örneği de dün ortaya çıktı. Açlık grevi yapan terör örgütü üyeleri ve PKK ile bağlantıları saptanan HDP’li milletvekillerinin vekilliklerinin düşürülmesinde sosyal medyadan algı yaratanlar, Babalar Günü’ne 4 gün kala Şırnak Silopi’de PKK tarafından babasız bırakılan çocuklar için tek bir kelime bile etmedi.

Cudi Dağı Kurtik tepe mevkiinde geçtiğimiz 17 Haziran’da terör örgütü PKK mensupları tarafından düzenlenen hain saldırı sonucu şehit olan işçilerden Hacı Atilla’nın 4 çocuğu, Osman Tuncay’ın 2 ve Nesim Beştaş’ın 3 çocuğu, Babalar Günü’nü buruk geçirdi.

EKMEĞİ İÇİN GİTMİŞTİ

Hacı Atilla’nın hayat hikayesi ise dinleyenleri gözyaşlarına boğdu. Atilla’nın ilk eşi 3 yıl önce geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 9 yaşındaki Tülay, 7 yaşındaki Ecrin ve 3 yaşındaki Bünyemin’e hem annelik hem babalık yapan Atilla, bir süre sonra ikinci evliliğini gerçekleştirdi. Bu evliliğinden de 1 çocuğu olan Atilla, Babalar Günü’nden 4 gün önce teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit oldu. Atilla geride 3’ü hem öksüz hem yetim olan 4 çocuk bıraktı. Hacı Atilla’nın eşi Selamet “Her zaman çocuğunu özlediğini ve göremediğini söylüyordu. Ekmeği için gitmişti çocukları yetim kaldı” dedi.

BUNLAR ACIMASIZ!

Evlilik hazırlıkları yapan şehit Emin Eruğul’un babası Davut Eruğul ise, “Benim oğlum orada çaycıydı. Bunlar acımasız. 40 senedir bunlar devletimize, milletimize bu acıyı yaşatıyorlar” diye konuştu.

İKİ ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

4 işçinin katledildiği saldırıyla ilgili şüpheliler O.Ö. ve S.Ö., dün tutuklandı.

SOYLU’DAN ZİYARET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehit olan 4 işçinin ailelerine başsağlığı ziyaretinde bulundu. Şehit Osman Tuncay’ın ailesini ziyaret eden Soylu, şehidin babası Mehmet Tuncay’ı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonla görüştürdü.

Şehit oğlunun mezarı için köyde tek başına kalan Sadık Tokat’a, Türk Kızılayı ekipleri sürpriz yaptı.

ŞEHİT OĞLUNUN MEZARINI BEKLEYEN BABAYA SÜRPRİZ

Van’da yaşayan şehit babası Sadık Tokat (87) ile 82 yaşında hayatını kaybeden Huriye Tokat çiftinin 8 çocuğundan Selahattin Tokat, 1993’te Van’da teröristlerle girdiği çatışmada şehit düştü. Baba Tokat, oğlunun naaşını köydeki evlerinin yanına defnettirdi. Sadık Tokat, şehit oğlu ve eşini yalnız bırakmamak için şehirde yaşayan çocuklarının ısrarına rağmen köyü terk etmedi. Sadık Tokat’ı Babalar Günü’nde Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ile Türk Kızılayı ekipleri yalnız bırakmadı. Şehit babası Tokat için ekipler yaş pasta kesti. Bir süre şehit babası ile sohbet eden Kızılay ekipleri, ayrıca Şehit Selahattin Tokat’ın kabrini ziyaret ederek Kur’an-ı Kerim okuyarak dua etti.

YILIN BABASI SEÇİLDİ

BABA OĞULDAN OMUZ OMUZA VATAN NÖBETİ

Hakkari Çukurca’da, oğlu piyade sözleşmeli er Mehmet Ali Sarıaslan ile teröre karşı omuz omuza mücadele veren kıdemli uzman çavuş Lokman Sarıaslan, İl Jandarma Komutanlığı’nca yılın babası seçildi. Ülkenin birçok yerinde 28 yıldır görev yapan baba Sarıaslan, oğlunun yanında olmak için Gaziantep’ten Çukurca’ya gönüllü tayin talebinde bulundu. Çığlı Jandarma Karakol Komutanlığı’na atanan Sarıaslan, oğluyla aynı bölgede ülkenin huzur ve güvenliği için görev yapıyor.

‘HDP, BU GÜNÜ DE ZEHİR ETTİ’

Diyarbakır’da ailelerin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti 294. gününe girdi. Sur’dan 5 yıl önce 15 yaşında dağa kaçırılan oğlu Özkan için oturma eylemi yapan baba Süleyman Aydın “HDP, Babalar Günü’nü bize zehir etmiş. Oğlum bize kavuşsa o zaman bize her gün Babalar Günü olacak. Eylemimizin ilk başından beri bizleri hiç yalnız bırakmayan başta Sayın Cumhurbaşkanımız, İçişleri Bakanımız, valimiz ve emniyet müdürümüz ile polis arkadaşların Babalar Günü’nü kutluyorum” dedi.

EDİRNEKAPI ŞEHİTLİĞİ’NDE BURUK GÜN

Edirnekapı Şehitliği’nde babalar günü nedeniyle duygusal anlar yaşandı. Şehit olan evlatlarını ziyarete gelen baba ve anneler çocuklarının mezarına su döktü, dualar etti. Yakınları olmayan birçok vatandaş da “Hepsi bizim evladımız” diyerek şehitliğe geldi. 16 sene önce Nusaybin’de şehit olan Sinan Tunç’un babası Murat Tunç, “Onurluyuz, gururluyuz ama bir o kadar da duyguluyuz. Evlat bizim, vatan bizim, bayrak bizim. Bedel vereceğiz ki vatan olduğunu öğreneceğiz. Bilmeyenlere yazıklar olsun” dedi.