Katılım Genç Gelişim başvurusu nasıl yapılır? Katılım Genç Gelişim programına kimler başvurabilir?

Katılım Genç Gelişim programı başvurusu hakkında detaylı araştırmalar yapılıyor. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi'nin koordinasyonunda düzenlenecek olan program nitelikli ve küresel rekabete açık yeni yetenekler kazandıracak. Peki, Katılım Genç Gelişim programı başvurusu nasıl yapılır? Katılım Genç Gelişim programına kimler başvurabilir?

Katılım Genç Gelişim programı başvuruda bulunmak isteyen kişiler araştırmalarını hızlandırdı. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisinin koordinasyonunda gerçekleşecek olan programa başvuracak olan kişilerden istenen şartlar belli oldu. Peki, Katılım Genç Gelişim programı başvurusu nasıl yapılır? Katılım Genç Gelişim programına kimler başvurabilir?

KATILIM GENÇ GELİŞİM PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

AA'da yer alan habere göre, Katılım Genç Gelişim" programı iki aşamadan oluşacak. İlk aşamada, 1.000 kişilik yetenek seçimi ve eğitimi gerçekleştirilerek "Katılım Finans Temel Eğitimi Başarı Sertifikası" verilecek.

İkinci aşamada ise 100 kişilik yetenek seçiminin ve eğitiminin tamamlamasıyla birlikte "İslami Finans Yetenek Başarı Sertifikası (Certified Islamic Finance Talent)" verilerek değerlendirme sürecinin sonunda gelişim programı tamamlanmış olacak.

Eğitim süreci sonrası genç yetenekler "Katılım Finans" alanına özel projeler geliştirecek ve jüri tarafından hayata geçirilmeye uygun görülen en başarılı 3 projenin fikir sahipleri olan genç yetenekler ödüllendirilecek.

"katilimgencgelisim.cbfo.gov.tr" adresinden detaylı bilgi edinilebilecek "Katılım Genç Gelişim" programının takvimi ise şöyle:

"Online başvuru 23 Ağustos-7 Eylül, genel yetenek sınavı 11 Eylül-12 Eylül, aday seçimi 13 Eylül-15 Eylül, 1. Sertifika Programı 18 Eylül-10 Ekim, 2. Sertifika Programı 16 Ekim-7 Kasım, sertifika ve ödül takdimi Aralık 2021."

KATILIM GENÇ GELİŞİM PROGRAMINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

Katılım Genç Gelişim programına başvuracak olan kişilerden istenilen özellikler şu şekilde;

-Üniversitelerin lisans son sınıf, mezun ve yüksek lisans öğrencisi

-01.01.1993 ve sonrası doğan

-Finans alanından kariyer hedefleyen

-Katılım Finans'a ilgi duyan

-Kişisel Gelişimine önem veren