Katil İsrail'e öfke seli

Gazze'de çocuk, kadın demeden binlerce masumu katleden İsrail'e karşı yurtta tepki yürüyüşü yapıldı, İsrail Konsolosluğu önüne çocuk ayakkabısı bırakıldı.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) öncülüğünde bir araya gelen gençler, İsrail'in Filistin'deki saldırılarına tepki göstermek için "soykırıma hayır" etkinliği düzenlendi. Sabah namazında buluşan TÜGVA üyeleri ve vatandaşlar, Filistin'de yaşamını yitirenler için Kur'an-ı Kerim okundu, dua etti. Namazın ardından İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu'na yürüyen grup, "Katil İsrail, Filistin'den defol" sloganları attı. TÜGVA'lı gençler, çocuk katliamlarına dikkat çekmek için Başkonsolosluk önüne çocuk ayakkabısı bıraktı.

DÜNYA ZULME SESSİZ

TÜGVA İstanbul İl Temsilcisi Beytullah Çiçen, İsrail'in, Filistin'de 15 günde binlerce insanı vahşice katlettiğine dikkat çekti. Çiçen, "Bebekler, kadınlar öldürülüyor. Siyonist İsrail, vahşetine vahşet katıyor. Biz Müslümanlar bunun hesabını sormaktan geri durmayacağız. Dünya Filistin halkının çığlıklarına sessiz kalıyor. Medeniyet timsali diye bize yutturulan Batı, tüm bu katliamları kınamaktan öteye geçmiyor. Gün tüm dünya Müslümanlarının birlik olma günüdür. Acımız, tepkimiz, gözyaşımız ve direnişimiz ortak olmalıdır" dedi.

GEREKİRSE FİZİKSEL TAVIR DA KOYARIZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Kocaeli İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği'nin 17. Genel Kurulu'nda konuştu. Gazze'deki saldırılara tepki gösteren Hamza Dağ, "Bizi de bir yere doğru çekmeye çalıştılar. Bugüne kadar çok net şekilde tavır ortaya koyduk. Zalime karşı mazlumun yanındayız dedik. Fiziken imkan olduğu sürece başka şekillerde de ortaya koymaktan bu ülke geri duracak değildir. Rabbim Filistin'deki, Gazze'deki kardeşlerimize zafer nasip etsin. Hem coğrafyamızda hem dünyada daha adil barış istiyoruz" dedi.