Kartal'da 8 bina için yıkım kararı

Kartal'da 21 kişiye mezar olan apartmanın enkazı kaldırıldı. Bakan Murat Kurum 8 binanın yıkılacağını açıklarken, dün akşam en riskli durumdaki Yunus Apartmanı'nda yıkım başladı.

İstanbul Kartal’da 6 Şubat’ta çöken Yeşilyurt Apartmanı’nın enkazındaki arama çalışmaları sona erdi. İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Bölgede riskli görülen 11 binadaki 135 hane güvenlik nedeniyle tahliye edilmiş, buralarda ikamet eden vatandaşlarımıza konaklama hizmeti sunulmuştur” denildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da bir düğün salonunda risk nedeniyle boşaltılan apartmanların yöneticileri ve sakinleriyle bir araya geldi. 

Deniz kumu kullanılmış

Çöken binanın numunelerinde deniz kumuna rastlandığını söyleyen Bakan Kurum, "Beton dayanımı yeni yönetmeliğin çok çok altında” dedi. Bölgede kentsel dönüşüm yapılacağını ve 8 riskli binanın yıkılacağını belirten Kurum, bir de çağrı yaptı: “Riskli bina endişesi varsa bunların tespitini ücretsiz olarak yapıyoruz.”

Kriz merkezinde kalbine yenildi

Çakabey İmam Hatip Ortaokulu’nda oluşturulan kriz merkezinde dün sabah kalp krizi geçiren Ertuğrul Kavak, kaldırıldğı hastanede hayatını kaybetti.

Yunus Apartmanı’na kepçe vuruldu

Yunus Apartmanı’ndan yaşayanlar itfaiye araçlarıyla evlerine balkonlardan girerek değerli eşyalarını aldı. Saatler sonra da binanın yıkımına başlandı. Binanın 10 katlı olmasına rağmen 3 kat ruhsatı olduğunu ortaya çıkmıştı. 

Şevval’in arkadaşları: O an yüreğimiz yandı

Hayatını kaybeden Şevval Yılmaz’ın Maltepe Üniversitesi’nden arkadaşları da çalışmalara katıldı. O gençlerden Kerem Çep, “Şevval'in cesedine ulaşanların yüz ifadelerini gördüğümüzde ne olduğunu anladık. İçimiz o an yandı”dedi.

Minik Eylül’le dayısına veda 

Çöken binada hayatını kaybedenler arasındaki 1,5 yaşındaki Eylül Dervişoğlu ve 16 yaşındaki dayısı Melih Aydın gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Zeytinlik Ulu Camii'de düzenlenen törende dayı-yeğenin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Cenaze namazının ardından Aydın ile Dervişoğlu’nun naaşları Kartal Mezarlığı’na defnedildi.

Şeyma Kambur'la çocukları Zehra (8) ve Ali (4) toprağa verildi. Cenaze törenine AK Parti İBB adayı Binali Yıldırım da katıldı.