Kartal hakimi ev abisi çıktı

TSK içindeki FETÖ'cüler için düğmeye basıldı, 42 ilde 144 kişiye operasyon düzenlendi. Örgüt abisi olduğu öğrenilen eski hakim Yiğit de gözaltına alındı.

HİLAL YILDIRIM / HABER  MERKEZİ 

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY’nin TSK içerisindeki mahrem yapılanmasına yönelik yaptığı operasyonda 884 kişi hakkında adli işlem yaptı. Gözaltına alınan zanlıların ifadesi doğrultusunda, İstanbul merkezli 41 ilde operasyon yapıldı. 175 adreste eşzamanlı yapılan operasyonlarda ByLock kullanıcısı alan TSK abilerinin FETÖ’nün “Gaybubet” (gizli) evlerinde kaldıkları tespit edildi. Haklarında gözaltı kararı bulunan 144 zanlı arasında, profesör, avukat, savcı, öğretim görevlileri, emniyet mensupları gibi kişiler de bulunuyor.  

İHRAÇ EDİLMİşti, GÖZALTINDA

Operasyonda gözaltına alınan önemli bir isim de eski Hakim Fatih Yiğit. Yiğit, daha önce HSYK tarafından FETÖ kapsamında önce ihraç edilmiş göreve avukat olarak devam etmesi sağlanmıştı. Mahrem imamlar dosyasında itirafçı olan Deniz Teğmen C.A., Yiğit'in örgüt evlerinin abisi olduğunu belirtti. 

BTK’ya baskın: Ankara'da yürütülen FETÖ soruşturması çerçevesinde ByLock'çu olduğu belirlenen ve aralarında 36 SPK çalışanı, 33 BTK çalışanı olmak üzere 124 kişi için gözaltı kararı çıkarıldı. Şüphelilerin Bank Asya'da para trafiği tespit edildi.