1
Karpuz hasadının başladığı Adana'da, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ziraat odaları ve Adana Karpuzcular Derneği Başkanlığı tarafından oluşturulan timler, ekimin yoğun olarak yapıldığı Karataş, Yüreğir, Seyhan, Ceyhan ve Yumurtalık ilçelerinde tarama yaparak, olgunlaşmadan hasat edildiği belirlenen karpuzları valilik kararıyla imha edecek.
Üreticiler, hasat yapacağını bir gün önceden müdürlüklere bildirip karpuzun olgunlaşıp olgunlaşmadığını timlere kontrol ettirdikten sonra ürünlerini toplayacak.
"12 EKİP GÖREVDE"
Adana'nın karpuz üretiminde önemli rol oynadığını anlatan Doğan, şöyle konuştu:
Adana Karpuzcular Derneği Başkanı İbrahim Savaş da 2019 yılı kavun-karpuz sezonunun tüm Türkiye'ye hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Karpuzlarımızın tüm illerde ağız tadıyla yenilebilmesi için 12 ekip olarak 'ham karpuz timleri' oluşturuldu. Vatandaşımızın daha lezzetli ve kaliteli Adana karpuzu yemesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz." ifadesini kullandı.
(AA)