Karma atama nedir? Karma öğretmen ataması ne demek, nasıl yapılır?

20 bin öğretmen atamasının ardından 15 bin yeni öğretmen atama müjdesi verilmişti. Tüm atama bekleyen adaylar kontenjan ve branş dağılımının açıklanmasını bekliyordu. 15 bin öğretmen atama branş bazında kontenjan dağılımı az önce açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2021 Eylül Sözleşmeli Öğretmenliğe Başvuru ve Atama Duyurusu yayınlandı. Bu duyurunun ardından Karma atama nedir? Karma öğretmen ataması ne demek, nasıl yapılır? gibi soruların yanıtları merak konusu oldu. İşte tüm detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı 15 bin ek öğretmen atamasıyla ilgili yeni bir duyuru yaptı. Yapılan duyuruda "15 Bin Yeni Öğretmen Alımına İlişkin Branş Bazında Kontenjan Dağılımı Belli Oldu" ifadelerine yer veridi. Bu duyurunun ardından Karma atama nedir? Karma öğretmen ataması ne demek, nasıl yapılır? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. İşte konu hakkında tüm merak edilenler..

KARMA ÖĞRETMEN ATAMASI NEDİR?

Karma öğretmen ataması 2 yıla ait KPSS puan türlerinin kullanılarak atama yapılmasına deniyor. 15 bin ek öğretmen ataması ise 2020 ve 2021 KPSS puanları kullanılarak yapılacak.

15 BİN ÖĞRETMEN ATAMA BAŞVURUSU NE ZAMAN?

MEB'in açıkladığı takvime göre 15 bin öğretmen ataması için ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihleri, 27 Eylül-8 Ekim'de yapılacak. Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 25 Ekim'de ilan edilecek. Sözlü sınavlar, 12-27 Kasım'da gerçekleştirilecek.

Öğretmen adaylarının atama tercihleri 21-26 Ocak 2022'de alınacak ve atama sonuçları 31 Ocak 2022'de açıklanacak.