Karikatürle karalama

Erdoğan düşmanlığıyla tanınan uluslararası karikatüristler Ankara saldırısının ardından da kin kusmaya devam etti. Karikatürlerde dayanaksız suçlamalar tavan yaptı.

1

Bazı karikatirüstler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karalamayı adeta kendilerine görev edinmiş durumdalar. Ankara’daki saldırının ardından bu isimler saldırıyı lanetleyeceklerine Erdoğan’a hakaret eden karikatürlerini hemen piyasaya sürdüler. Bu karikatürler sosyal medya aracılığıyla Türkiye’de hızla yayıldı. Gezi olayların da da çizdiği karikatürlerle gündeme gelen Brezilyalı karikatürist Carlos Latuff'un resmi Twitter adresinden yayımladığı, Ankara'daki terör eyleminden sonra çok paylaşılan karikatürü bu saygısızlığın da göstergesi oldu. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına ve devletine hakaret olan bu karikatürde Erdoğan canlı bomba olarak çiziliyor. 

Almanlar yine çizdi 

Batı dünyası adeta HDP ile aynı dili konuşma yarışında. Yine Ankara’daki patlama sonrası  Die Zeit, Der Spiegel gibi Almanca medyada da çizimlerine sıkça yer verilen, Slovak kökenli karikatürist Marian Kamensky de resmi Twitter adresinden saldırının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı barış güvercinini öldürüyor gösterdi. 

AĞIR HAKARETLER 

Almanya'da çok sayıda dergi ve gazeteye karikatür çizen ünlü Alman karikatürist Harm Bengen de resmi Twitter adresinden paylaştığı karikatürü ile  AK Parti hükümetine hakaret etmekten geri durmadı. Almanya'da çizimleri çok sayıda gazete ve dergide yayımlanan Kostas Koufogiorgos, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bir TOMA’nın direksiyonunda görüntülediği bir karikatür yayımladı.