Kardeşi şehit oldu, kendisi gazi

15 Temmuz şehidi Özcan Özsoy'un gazi ağabeyi Tekin Özsoy yaralanmasına rağmen, “Devlet olmazsa bizim yaşamamızın anlamı yok” inancıyla direnişe devam ettiğini söyledi.

Akşam - 15 TEMMUZ

15 Temmuz şehidi Özcan Özsoy'un gazi ağabeyi Tekin Özsoy yaralanmasına rağmen, "Devlet olmazsa bizim yaşamamızın anlamı yok" inancıyla direnişe devam ettiğini söyledi. 15 Temmuz gecesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine Cumhurbaşkanlığı Külliyesini korumak için kardeşi ve yeğeniyle Jandarma Genel Komutanlığına gittiğini söyleyen Özsoy, askerlerin hedef gözetmeksizin ateş ettiğini söyledi.

ŞEHİTLERE BAYRAK ÖRTTÜK

Özsoy, "Bir taraftan helikopterler, diğer taraftan da keskin nişancılar insanların üzerine ateş ediyordu. Yerde yaralanan insanlar vardı, herkes birilerini kucaklayıp kenara götürüyordu. Şehit olanların üzerine bayrak örttük. O esnada bir kurşun başımı sıyırıp geçerken diğer kurşun bacağıma isabet etti ve yere düştüm. Ortalık sakinleşince yeğenimi buldum ama kardeşimi hala bulamamıştım. Özcan'ı hastanede başından vurulmuş bulduk" dedi.

118 GÜN HAYATA TUTUNABİLDİ

Kardeşini hastanede bırakıp yaralı halde tekrar Jandarma Genel Komutanlığının önüne döndüğünü söyleyen Tekin Özsoy, "Yaralanmama rağmen, 'Devlet olmazsa bizim yaşamamızın bir anlamı yok' inancıyla direnişe devam ettim" dedi. Özsoy, kardeşinin hastanede 118 gün süren tedavisinin ardından hayatını kaybettiğini ve şehit olduğunu ifade etti.