Karantina şartı kalktı, İngilizler tatil için sıraya girdi! 'Çantanı hazırla Carla, Türkiye'ye gidiyoruz'

İngiltere'nin yurtdışından gelenler için uyguladığı 14 günlük karantinadan Türkiye'yi muaf tutması Ada'da sevinçle karşılandı. Türkiye'de tatil yapmak için sabırsızlanan İngilizler, mutluluklarını sosyal medyada hesaplarından paylaştı.

ENDER TÜRKKAN

İngiliz Ulaştırma Bakanlığı, Kovid-19 salgını nedeniyle yurtdışından dönüşlerde uygulanan 14 günlük karantina kuralında muafiyet tanınan 56 ülke arasında Türkiye’ye de yer verdi. ABD, Meksika ve Brezilya gibi ülkeler ise listeye giremedi. Türkiye’de tatil alışkanlığı olan İngilizler, haberi alınca bavulları hazırlamaya başladı, mutluluklarını da sağ üst tarafta görülen sosyal medyada mesajlarıyla dile getirdi.

MUĞLA’DA TATLI TELAŞ

Yılda 800 bin Britanyalı turist ağırlayan Muğla Marmaris’te muafiyet haberi sonrası kapalı kalma kararı alan çok sayıda otel, restoran ve mağaza, hizmete girmek için harekete geçti. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Marmaris Temsil Kurulu Başkanı Suat Esin de İngiliz tur operatörlerinin ilçedeki otelleri arayıp tesislerini açmalarını istediklerini belirtti. İngiltere’nin kararını değerlendiren Esin, “Avrupa Birliği’nin tavrının ardından iyice karamsarlığa gömüldüğümüz sırada yüzleri biraz olsun güldüren bu durumu, ülke olarak sorumluluklarımızı yerine getirerek iyi değerlendirmeliyiz. Tedbiri elden bırakmamalıyız” dedi. 

SEZON KASIM SONUNA UZAR

Esin, uçuş programlarının tamamlanmasının ardından bu hafta rezervasyonların başlayacağını belirtti: “Büyük bir aksilik çıkmazsa, İngiliz pazarından Türkiye’ye kasım sonuna kadar turist geleceğini öngörüyoruz.”

İSPANYA’DAN 2 KAT FRANSA’DAN 3 KAT DAHA HESAPLI TATİL

İngiliz Posta Servisi’nin geleneksel olarak düzenlediği tatile gidilen ülkelerdeki fiyat karşılaştırmasında Türkiye 57.37 Pound ile ilk sırada. The Sun Gazetesi’nin haberine göre fiyatı standart ürün ve hizmetler belirliyor. Söz konusu pakette bir fincan kahve, bir şişe alkol, bir kola, 1.5 litrelik su, bir dondurma, çocuk oyunu için bir plaj küreği ve kovası, içki dahil 4 kişilik ailenin akşam ve öğle yemekleri yer alıyor. İngilizlerin tüm bunlar için İspanya Costa del Sol’da 102.61, Fransa Nice’de ise 167.39 Pound ödemesi gerekiyor.

RUSLAR, BELARUS ÜZERİNDEN GELİYOR

Rusya Türkiye’nin de aralarında bulunduğu bazı ülkelere hava trafiğini açmayınca vatandaşlar tatile gelmenin yolunu buldu. Rus turistler Belarus ve Ukrayna üzerinden Türkiye’ye gelmeye başladı. Yasağın kalktığı 1 Temmuz’da ilk uçak Belarus’tan Antalya’ya 183 turist getirdi. İkinci uçak 3 Temmuz’da Bodrum’a indi. 10 Temmuz’a kadar Türkiye turların satıldığı öğrenilirken, Belarus-Minsk’ten 16 Temmuz’a kadar haftada dört sefer yapılacak.

Carla, habere bir göz at ve çantanı hazırla.