Karamollaoğlu da bilmiyor! Ayasofya zaten turistlere açık

Kılıçdaroğlu'nun Meclis'teki “bilinmeyen dil” gafının ardından Karamollaoğlu da Ayasofya ile ilgili bilgisizliğini ortaya koydu.

Altılı Masa liderleri yaptıkları açıklamalarla, yürürlükteki uygulamalarla ilgili bilgisizliklerini ortaya koyuyor. HDP ile görüşmesinin ardından, "Meclis tutanaklarında Kürtçe için bilinmeyen dil yazılıyor" diyerek bir gafa imza atan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ardından Saadet Parti lideri Temel Karamollaoğlu Ayasofya Camii ile ilgili bilgisizliğini ortaya koydu. Karamollaoğlu, "Bazı bölümler turistlerin ziyaretine açılabilir" ifadesini kullandı. Oysa Ayasofya'nın tümü turistler tarafından ziyaret edilebiliyor.

GELİP ZİYARET EDERLER

Karamollaoğlu'nun açıklamaları şöyle: "Sayın Kılıçdaroğlu'nun da bir başkasının da Ayasofya'yı tekrar cami olmaktan çıkarma ihtimali yok. Ancak Ayasofya büyük bir müessese, büyük bir bina. Cami olarak kullanılan kısımların ötesinde diğer bölümler turistlere de açılır, gelirler ziyaret ederler."

ALTILI MASA'DA ÜÇLÜ İTTİFAK

Millet İttifakı içerisinde ikinci bir ittifak gündeme geldi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nin seçimlere tek liste ve tek amblem altında girmesi gerektiğini ifade etti. Karar TV'de katıldığı programda konuşan Temel Karamollaoğlu, üç partinin tek tek seçime girmesi halinde yüzde 2 ila 4 arasında oy alacaklarını ifade etti. "Birlikte girersek yüzde 7-8 oy alabildiğimiz takdirde 15-20 belki de 25 milletvekiliyle temsil edilebileceğiz" ifadesini kullanan Karamollaoğlu, söz konusu ittifakın Saadet Partisi çatısı altında olması gerektiğinin de altını çizdi.