AKŞAM GAZETESİ
Karadeniz'de Gürcistan açıklarında dün saat 07.30 sıralarında 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 9.22 km derinliğinde meydana gelen deprem, Doğu Karadeniz bölgesinde birçok ilde hissedildi.
Prof. Dr. Osman Bektaş, 29 Ocak'ta Trabzon'da yaşanan 3.8'lik deprem sonrası Karadeniz'de 6.6'lık deprem beklendiğini söylemişti.
FAYDA 7 MM'LİK ÇÖKME
Prof. Dr. Bektaş, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Karadeniz'de deprem ve heyelan ilişkisini daha önce yaşanan örneklerle anlattı. Bektaş, "2024'te Rize'deki 4.8'lik deprem, bir ay sonra Arhavi'de meydana gelen heyelanı tetikledi, 2026'da Trabzon'da meydana gelen 3.8'lik deprem de şehir hastanesi ve stat çevresindeki gravite fay bloğunda 7 mm'lik çökmeye yol açtı" ifadelerini kullandı.
Depremin yaşandığı bölgede, yaralanan veya can kaybı yaşanmadı.