Karadeniz sele teslim

Karadeniz'de yine sel felaketi. Rize ve Artvin'de sağanak sonrası dereler taştı, sokaklar göle döndü. Sel bölgesinde incelemelerde bulunan Bakan Soylu, baraj patladığı iddialarını yalanladı, bir kişinin kayıp olduğunu açıkladı.

AA-DHA

Rize 8 gün aradan sonra yeniden sele teslim oldu. Çamlıhemşin, Ardeşen ve Fındıklı ilçelerinde yağış dolayısıyla dereler taştı, heyelanlar yaşandı.

METREKAREYE 120 KİLO YAĞIŞ

Kentte mahsur kalan 9 kişinin kurtarıldığını söyleyen Rize Valisi Kemal Çeber, "2 köy boşaltıldı. 5 köyümüzün yolu kapandı. 4'ünü heyelan ve sel riskine karşı biz kapattık. DSİ'ye ait bir duvarda yıkılma oldu" dedi. Metrekareye 120 kg yağış düştüğünü de belirten Vali Çeber, çalışmalarda 2 bin 800 personel ile 800 iş makinesinin görev aldığını bildirdi. Geçen hafta yine Rize'de sel nedeniyle 6 kişi hayatını kaybetmiş, 2 kişi ise kaybolmuştu.

SOKAKLARDA 1.5 METRE SU

Artvin Arhavi'de de dün sağanak nedeniyle hayat felç oldu. Kapisre Deresi'nin taşması sonucu, yollar göle döndü. Pek çok araç sulara gömüldü. Çok sayıda ev ve işyeri ile birlikte Arhavi Devlet Hastanesi'ni de su bastı. AFAD ilçede mahsur kalan 200 kişinin tahliye edildiğini duyurdu.

RİZE

Fındıklı'dan geçen Arılı Deresi ve yan kollarının taşması sonucu binaların alt katlarını ve iş yerlerini su bastı.

ARHAVİ

Mahsur kalan vatandaşlar botlarla kurtarıldı.

TEHLİKE SAAT 24.00'E KADAR DEVAM EDECEK

Arhavi'de inceleme yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medyada yayılan baraj patlaması iddialarını yalanladı. Soylu, "İddialar gerçeği yansıtmıyor. Baraj patlamadı" dedi. Murgul'da bir kişinin kaybolduğunu açıklayan Soylu, şiddetli yağışın bugün 24.00'e kadar devam edeceğini söyledi.