Karada denizde milli gurur

Başkan Erdoğan, örtülü-açık ambargolara rağmen milli imkanlarla üretilen ilk Altay tanklarının teslim töreninde konuştu: “Hedefimiz tam bağımsız savunma sanayi.”

Altay Tankının TSK'ya Teslimi Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Engellerle karşılaştık, pes etmedik. Hedefimizi tam bağımsız savunma sanayii olarak belirledik" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Altay Tankının TSK'ya testi için düzenlenen teslim törenine katıldı. Diğer savunma projelerinde olduğu gibi Altay Tankı projesinde de zorlukla karşılaştıklarını belirten Erdoğan şöyle konuştu: "Maruz kaldığımız saldırılara rağmen pes etmedik, canla başla çalıştık. Birçok yeni sistemi tankımıza entegre edildi ve ortaya yeni Altay çıktı. Fırtına obüslerini ordumuzun hizmetine sunduk. Çok geniş bir yelpazede ürün gamına sahip olduk. Kara aracı alanında tüm ihtiyaçlarımız karşılar hale geldik. Bunula da yetinmiyor dost ve müttefik ülkelere destek oluyoruz."

FABRİKA SATILDI YALANI

"Yeni Altay 3. nesilden de öte bir hâle geldi. Ordumuz tarafında testleri tamamlandıktan hemen sonra seri üretime başlayacağız. Arifiye fabrikasıyla ilgili hani diyorlar ya 'Katar'a sattılar.' Burada yüzde 51'i bize aittir, yüzde 49 Katar'a aittir. Yalan üstüne yalanla engel olamaya çalıştılar. 400 beygir ilk yerli ve milli motorların üretim çalışmalarına başladık. İnşallah Altay'ı yerli motor ile envanterde alacağız."

MESELE İNANMAK

"20 yıl önce tabanca üretemiyorduk. Geliştirilen her ürünün yanından ciddi bir emek ve sabır var. SİHA'larımız, tanklarımız böyle ortaya çıktı. Mesele inanmak, 'yapamayız' diyenlere inat en iyisi yaparak yola koyulduk. Hedefimizi tam bağımsız savunma sanayi olarak belirledik."

BUNLAR BU ÜLKENİN EVLADI OLAMAZ

"Geçmişte birileri İHA ve SİHA'lara 'maket uçak' diyordu. Şimdi TCG Anadolu için 'iki bombalık ömrü' var diyorlar. Bunlar bu ülkenin evladı olmaz. Bu hazımsızlık Türkiye'de siyaset yapanların her yerine girmiş. Togg'u ülkemizde üretilmiyor diyenleri saymıyorum. Yeni Altay Tankı konusunda çeşitli iftiralar atılması kuvvetle muhtemeldir. Türkiye Yüzyılı'nın inşasının önüne geçemeyecekler. Projelerle onları rahatsız etmeyi sürdüreceğiz."

DİNİMİZİN TEK BİR ADI VAR: İSLAM

"Kimsenin bu özbe öz kardeşlerimizi istismar ederek millî birliğimize, bütünlüğümüze, göz dikmesine izin vermeyeceğiz. Bizim Sünnilik, Alevilik Şiilik diye bir dinimiz yok. Dinimizin tek bir adı var, o da İslam'dır. Batı'nın dün Bektaşiler üzerinde oynadığı oyunu bugün Alevi kardeşlerimiz üzerinde tekrarlama niyetini biliyor ve bu sinsi planı reddediyoruz. Fitne tüccarlarının kirli oyunlarına kimsenin alet olmamasını istiyoruz. CHP ve ittifakı içindeki millî hassasiyete sahip vatandaşlarımızın da bizim yanımızda yer alacağından şüphe duymuyoruz."