Kar hangi illere yağacak?

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bölgede havanın parçalı ve çok bulutlu, Iğdır ili ve çevresi aralıklı yağmurlu, Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Tunceli ve Ağrı çevresi ise aralıklı kar yağışlı geçecek.

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Tunceli ve Ağrı'da kar yağışı bekleniyor. Kar yağışı nedeniyle 89 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı. Gece en düşük hava sıcaklığı Iğdır'da 6, Tunceli'de 2, Ağrı ve Kars'ta 0, diğer illerde sıfırın altında Erzincan, Ardahan ve Erzurum'da 1 derece olarak ölçüldü. 

KAR NE ZAMAN YAĞACAK TIKLA ÖĞREN 

İstanbul 15 günlük hava durumu raporu 

İL VE İLÇELERİN EN SON HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

ARDAHAN, ERZURUM VE KARS'TA KAR YAĞIŞI

Kar yağışı bölgede etkisini gösterdi. Ardahan, Kars ve Erzurum beyaza büründü. Ardahan’da kentin yüksek kesimlerinde başlayan kar yağışı kısa sürede etkisini arttırarak şehir merkezine kadar indi. Havaların soğuması ve kar yağışının başlamasıyla Ardahan beyaz örtüyle kaplandı. Ardahan Üniversitesi öğrencileri öğle saatlerinde kampüs alanına gelerek karın tadını çıkarttı. Kar yağışı altında yürüyen öğrenciler öz çekim yapmayı da ihmal etmedi. Kar yağışı Kars’ın Sarıkamış ve Erzurum’un Çat ile İspir ilçesinde de etkisini artırdı. Erzurum-Bingöl istikameti ve Bayburt Kop Dağı güzergahında ağır tonajlı araçlar ilerlemekte zorlandı.

Yılın ilk kar tatili haberi geldi

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde, etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 2 gün ara verildi. Pülümür Kaymakamlığı, sabah saatlerinde başlayıp, etkisini arttırarak devam ettiren kar yağışı nedeniyle ilçedeki ilk ve orta dereceli okulları 2 gün süreyle tatil etme kararı aldı. İlçedeki ilk ve orta dereceli okullarda bugün ve perşembe günü eğitim ve öğretim yapılmayacağı belirtildi.

BU SENE KIŞ NASIL OLACAK

Şen, kasımın yarısından sonra da yavaş yavaş kışın kendisini göstermeye başlayacağını belirterek, şunları anlattı: 

-"Bu sene normal, beklenen bir kış mevsimi olacak gözüküyor. Bazı yıllardaki gibi ılık bir kış olmayacak. Sıcaklık normal değerlerde olacak. Türkiye genelinde kar yeteri kadar yağacak.

DİKKAT ÇEKEN DURUM

-Batıdan doğuya kadar tüm Türkiye kar yağışından nasibini alacak. Ancak şöyle bir durum dikkati çekiyor; özellikle doğuda sıcaklıklar biraz yüksek görülüyor. Öyle çok dondurucu soğuklar olmayacak gibi duruyor. Ancak bu, kar yağışının fazla olması demektir çünkü kışın sıcaklık yüksek olursa daha çok yağar." İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, en çok İstanbul'da kışın nasıl geçeceğinin merak edildiğini vurgulayarak, tahminini açıkladı: - "İstanbul malum Türkiye'nin mega kenti. 15 milyon civarı insan burada yaşıyor. Dolayısıyla buradaki iklim koşulları daha çok ilgi çekiyor.

-Türkiye genelinde olduğu gibi İstanbul'da da normal değerlerde bir kış bekliyoruz. Yani sıcaklık normal değerlerde ve kar yağışlı olacak. İstanbul'da 3-4 kere güzel kar yağışı olur. Şehir merkezinde ısıdan dolayı kar pek kalmıyor ancak kentin kuzeybatı bölgelerinde kış mevsimini tam olarak yaşayacağız.

ERZİNCAN

Kentte etkisini sürdüren kar yağışı ve tipi dolayısıyla yüksek kesimlerde yer alan 33 köy yolu ile ulaşım sağlanamıyor.

Kar yağışı nedeniyle Erzincan merkezde 2, Çayırlı'da 2, Otlukbeli'nde 2, Refahiye'de 20, Tercan'da 5 ve Üzümlü'de 2 olmak üzere 33 köy yolu ulaşıma kapalı.


İl Özel İdareye bağlı ekipler, köy yollarının ulaşıma açılması çalışmalarını sürdürüyor.

TUNCELİ

Tunceli'de dün etkisin artıran kar yağışının ardandan, Pülümür'de 33, Nazımiye 6 ve Hozat ilçesinde de 1 köy yolu ulaşıma kapandı.

Belediye ekiplerince karla mücadele çalışmaları aralıksız devam ediyor.

AĞRI

Ağrı'da önceki gün etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan 12 köy yolu, İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin çalışmaları sonucu ulaşıma açıldı.

Karla mücadele ekipleri etkili olabilecek yağışa karşı hazır bekliyor.

Karayolları 123. Şube Şefliğinden alınan bilgiye göre, önceki gün kar yağışı ve tipi nedeniyle araçların mahsur kaldığı Ağrı-Van kara yolu Tendürek Geçidi'nin ulaşıma açık olduğu, ekiplerin olası bir kapanmaya karşı da müdahale için hazırda bekletildiği öğrenildi.