Kaos gitti, hizmet ve değişim geldi

Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi, 20 yıllık HDP döneminde görmediği hizmetle tanışarak modern yapıya kavuştu. AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, “Taşla dolu arazileri asfalt fabrikasına dönüştürdük, tarlaları da tarıma kazandırdık” dedi.

Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi, 20 yıl HDP'li belediye tarafından yönetildi. İtfaiye, ambulans ve gerekli durumlarda polis ekiplerini giremediği dar sokaklar ve birçok alanda AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu yönetimiyle hizmetle tanıştı. Zamanında hizmetten mahrum bırakıldığı öne sürülen 400 bin nüfusuyla 36 ilden büyük, Türkiye'nin en büyük mahallesini barından Bağlar, modern yüzüyle metropolleri aratmayan hale geldi. 3 yıl önce AK Parti ile göreve başlayan Başkan Beyoğlu, büyük projelerle sosyal belediyecilik anlayışıyla başarılara imza atarak ilkleri başardıklarını belirtti. Asfalt görmeyen mezralardan, parkı olmayan mahallelere, kentsel dönüşümle risk taşıyan evlerden, tarıma elverişli hale getirilerek vatandaşların geçim kaynağı haline gelen arazilere kadar birçok başarı elde edilen ilçede çalışmalar devam ediyor.

SOKAKLAR ARTIK PIRIL PIRIL

Taşla dolup taşan tarıma elverişsiz araziler kazanılarak Türkiye'de bir ilki başarıp asfalt fabrikası kurduklarını, bu fabrika sayesinde ilçenin hem asfalt giderlerinin karşılandığını hem de tarıma kazandırılan araziler ile vatandaşların geçim kaynağını sağladıklarını kaydeden Beyoğlu, çöp ile dolan sokakları da filoya dahil ettikleri araçlarla pırıl pırıl hale getirdiklerini söyledi.

Beyoğlu, projeler hakkında şunları söyledi: "Ciddi sorunlar vardı. 20 yıl HDP'nin elindeydi, hizmetlerden mahrumdu, yollar perişan, kaldırım ve park yoktu. 105 kırsal mezramızın iç yolları yoktu, işimiz çoktu ve önce bu halka laik olmayı hedefledik. Burada 30 araçla temizlik yapılıyordu, araçlar eski ve her tarafta çöp vardı. Geldiğimiz gibi araç filosunu 95'e çıkarttık, sıfır model araçlarla şehrimizi pırıl pırıl hale getirdik. Bir hesap yaptık 600 bin ton asfalt serimi yapmamız gerekiyordu, bu da ciddi bir maliyetti. Karacadağ bölgesinde yer aldığı için araziler hep taşlıktı herhangi bir işlem yapılmıyordu, biz de orada taş kırma, eleme ve asfalt üretim şantiyesi belediye imkanıyla kurduk. Yılda 600 bin ton asfalt oradan elde ediyoruz. Elverişsiz arazilerdeki taşları toplayarak tarıma elverişli hale getiriyoruz. O taşlarla da yollara asfalt yapıyoruz, Bağlarımızın bütün yolarını asfalt yaptık."

MİLLET BAHÇESİ VE SPOR KOMPLEKSİ GELİYOR

Şehrin içinde atıl durumda olan 100 bin metrekarelik araziyi Doğu ve Güneydoğu'nun en büyük millet bahçesi projesiyle hizmete kavuşturacakları projenin sonuna geldiğini ifade eden Başkan Beyoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlçede 120 bin gence hizmet verecek 35 bin metrekarelik bir alanda spor kompleksini de bu yıl sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Çarpık kentleşme ve modern hale gelen yeni etapların birbirine uyum sağlaması için ve daracık sokakların nefes alması için kentsel dönüşüme başladık. İtfaiye ve ambulansın giremediği sokaklar ve çarpık kentleşme ile meydana gelmiş. Rapor hazırladık, eski Bağlar'ın tamamını kentsel dönüşüme soktuk. Şimdiye kadar 60 bin aileye sosyal desteğinde bulunduk, yardım ihtiyaçlarına yetişmişiz. Halkımızın hizmetkarıyız, ilk günden son güne aynı aşk ve heyecan ile biz çalışacağız, halkımızın emrinde olacağız."

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu

Yunus Emre Mahallesi'nde 4 aileye misafir olan Beyoğlu, "Bağlar'ın gelinen noktada gönül, sosyal ve hizmet belediyeciliğinde örnek gösterilmesinden memnuniyet duyduk" dedi.

SOSYAL VE HİZMET BELEDİYECİLİĞİNDE ROL MODEL OLDUK

AK Partili Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, gönül, sosyal ve hizmet belediyeciliğindeki başarıları nedeniyle rol model bir belediye haline geldiklerini söyledi. Beyoğlu, "Millete ait olan kaynakları milletin hizmetine dönüştüren, projelerini kendi imkanlarıyla hayata geçirerek kendi kendine yeten bir belediye yönetimini hakim kıldık. Bağlar için çok daha güzel bir döneme giriyoruz" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın millete olan hizmet sevdasından esinlenerek büyük bir heyecanla hizmet ürettiklerini ifade eden Beyoğlu, 2022 yılı için oldukça iddialı olduklarını belirtti.

Başkan Beyoğlu, belediyenin kasasından para çıkmadan bulduğu kaynaklarla son üç yılda binlerce ihtiyaç sahibi vatandaşın yüzünü güldürdü. Sigara ve alkolün kapsam dışı bırakıldığı alışveriş kartlarını, ev ve mahalle ziyaretlerinde bir araya geldiği ihtiyaç sahibi vatandaşlara kendi elleriyle takdim eden Başkan Beyoğlu, ayrıca belediye birimlerine, "Buraya gelen hiçbir vatandaşı sorununu çözmeden göndermeyeceksiniz. Belediye kapısı halkın kapısıdır ve buranın sahibi de halktır" talimatını verdi.

TARİHİ BAĞ KÜLTÜRÜ BU PROJEDE YAŞATILACAK

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun "Hayal edip gerçeğe dönüştürdüğümüz vizyon projelerden biriydi" sözleriyle önemini vurguladığı Bağ Evi Projesi hizmete gireceği günü bekliyor. İlçeye adını veren üzüm bağlarından esinlenerek inşa edilen proje, 10 üzüm çeşidinden oluşan 800 adet üzüm bağından Bağ Köşkü ve sosyal donatılara kadar birçok özelliğiyle şimdiden vatandaşları cezbediyor. Proje, turistik bir ilgi alanına dönüşerek Diyarbakır ve Bağlar'ın tanıtımına da büyük katkı sunacak. Kentte heyecan yaratan projenin açılışını hava şartlarının düzelmesinden sonra anlamlı bir organizasyonla yapmayı planladıklarını belirten Başkan Beyoğlu,"Bağlarımızın bu güzelliklerle anılmasını sağlayacak hale getirdiğimiz için çok mutluyuz" diye konuştu.

GERİ DÖNÜŞÜM VE KATI ATIK REKORU

AK Partili Bağlar Belediyesi, ilk kez uyguladığı giysi geri dönüşüm projesi sayesinde okul çevreleri ve işlek noktalara bırakılan konteynerler sayesinde geçen yıl 17 bin bin 310 tekstil ürününü toplayarak geri dönüşüme kazandırdı. Geçen yıl 4 milyon 728 bin olan ambalaj atıkları ise 5 milyon 720 bin 380 kiloya yükseltilerek rekor bir başarıya imza atıldı. Ambalaj Atıkları Toplama Projesi'nde geçen yıl 5 milyon 720 bin 380 kilo ambalaj atığı ve katı atık toplanarak geçen yıla göre yüzde 30'dan fazla başarı sağlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Sayın Emine Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirilen 'Sıfır Atık Projesi'ni çok önemsediklerini belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, hem belediyenin ilgili birimlerine hem duyarlılık gösteren vatandaşlara teşekkür etti.