Kanser hastasının tedavi parası hesaptan çalındı

İstanbul Sarıyer'de emekli Şevket Elmas'ı (55) arayan sahte bankacı, aklını karıştırdığı adamın cep telefonu numarasını başka hatta yönlendirdi.

Neslihan KESKİN

İstanbul Sarıyer'de emekli Şevket Elmas'ı (55) arayan sahte bankacı, aklını karıştırdığı adamın cep telefonu numarasını başka hatta yönlendirdi. Daha sonra Elmas'ı arayan yeğeni, "Biraz önce telefonunu Jale diye birisi açtı" dedi. Şüphelenen Elmas bankayı arayınca eşinin kanser tedavisi için biriktirdiği 93 bin liranın başka hesaba aktarıldığını öğrendi. Telefonundaki diğer bankanın mobil uygulamasından da 92 bin lira kredi çekilerek transfer edildiğini tespit eden Elmas, dava açtı.

MAHKEME: BANKA HATALI

İstanbul 1. Tüketici Mahkemesi, mobil uygulamadan adına kredi çekilen Elmas'ın borçlu olmadığına karar verdi. Gerekçe olarak kredi çekilirken bankanın tek kullanımlık onay şifresi gönderilmemesi gösterildi. Avukat Dilek Yüksel, çalınan tedavi parasıyla ilgili davanın devam ettiğini belirtti. Şevket Elmas da "Tedavi için eşten dosttan para topladık. Eşimin psikolojisi de bozuldu" diye konuştu.