Akşam Gazetesi
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıdada sahtecilik yapan firmaların listesini güncellemeye devam ediyor. 1 Ekim'de paylaşılan listeye 8 Ekim itibarıyla yeni firmalar eklenirken 'taklit ve tağşiş listesi' 72 sayfaya ulaştı. Farklı bölgelerde faaliyet gösteren markaların ürünlerinde kangal sucuk ve köftede tavuk kanadı gibi ürünler, Adana kebabında kalp tespit edildi. Bakanlığın listesinde kekikte yabancı maddeler, pekmezde ilaç etken maddesi, zeytinyağında tohum yağları, antep fıstıklı baklavada ayçiçeği, pul biberde boya gibi hileler dikkat çekiyor.
YASAKLI ÜRÜNLER DE VAR
Çiğ Adana'ya sakatat olarak kalp koyan firma, Konya'dan Cavlaklar Restoran oldu. Listedeki güncellenmeye göre, Pekmez Dünyası firmasının ürettiği "ballı bitkisel padişah macunu"nda ve "240 gram paketli epimediyumlu bitkisel karışımlı macun"da ilaç etken maddesi tespit edildi. Lukaçi markasında "240 gram paketli epimediyumlu bitkisel karışımlı macun" ve "45 gram paketli epimediyumlu bitkisel karışımlı macun" ilaç etken maddesi bulundu.