Kandil'den sonra Süleymaniye de örgüte dar edildi: PKK'lı terörist Ulaş Doğan etkisiz hale getirildi

TSK ve MİT'in Suriye ve Irak'taki başarılı operasyonlarına bir yenisi daha eklendi. Terör örgütü PKK mensubu Ulaş Dersim kod adlı Ulaş Doğan, Süleymaniye'de etkisiz hale getirildi.

İçişleri Bakanlığının Kırmızı Bültenle Aranan Teröristler Listesi'nde yer alan Ulaş Dersim kod adlı terörist Ulaş Doğan etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, hakkında İnterpol Kırmızı Bülten de bulunan Ulaş Doğan'ın, Irak'ın kuzeyindeki Türk vatandaşlarına yönelik "sansasyonel eylem" hazırlığı içerisinde olduğu belirlendi.

Öte yandan, terörist Ulaş Doğan'ın, örgüt adına Irak'ın kuzeyindeki şehirlerde yaşayan sivil halkı Türkiye aleyhine örgütlemeye çalıştığı kaydedildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatının özellikle son dönemde Suriye ve Irak'ta örgütün sözde üst düzey yöneticilerine yönelik başarılı operasyonlarına karşılık vermek istediği tespit edilen teröristin, bölgedeki Türk vatandaşları hakkında bilgi toplama faaliyetleri gerçekleştirdiği öğrenildi.

Türkiye'de 2010-2012 yılları arasında pek çok kanlı saldırının sorumlusu olan terörist Doğan'ın, 13 Haziran 2021 tarihinde Süleymaniye'de etkisiz hale getirildiği bildirildi.