Kandil'den ‘iç savaş' tehdidi

PKK elebaşı Cemil Bayık, AK Parti iktidarını ve Başkan Erdoğan'ı hedef alarak Kılıçdaroğlu'na oy verilmesi gerektiğini söyledi.

PKK elebaşı Cemil Bayık, terör örgütünün kanalına yaptığı açıklamada AK Parti iktidarını ve Başkan Erdoğan'ı hedef aldı, Kılıçdaroğlu'na oy verilmesi gerektiğini söyledi. Bayık, seçimin kaybedilmesi halinde iç savaş tehdidinde bulunarak "Eğer kararlı mücadele edilir; seçimde sandıklara da iyi sahiplenilirse bu iktidarın kaybetmesi kaçınılmazdır. Kaybetmesine rağmen iktidarı bırakmazsa bu durumda demokrasi güçleri direnerek bu faşist iktidarı yenilgiye uğratma mücadelesi içinde olmalıdırlar" dedi.

Eli kanlı elebaşı Bese Hozat da HDP'yi ve demokratik bir oluşum gibi göstermeye çalışırken, 7'li koalisyonun adayı Kılıçdaroğlu'na da oy istedi. Emek ve Özgürlük İttifakı'nın gösterdiği adaya oy verilmesini isteyen PKK elebaşı Hozat, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimleri Cumhur İttifakı'nın kazanması durumunda iç savaş çıkartacaklarını itiraf etti: "Bu bir iç savaşa çağrıdır. BAKP-MHP faşizmi, Türkiye'de iç savaşın zeminini adım adım döşüyor. Bu İmralı işkence, tecrit sistemine, karşı çok güçlü mücadele etmek gerekiyor."