Regaib Kandili ne zaman 2018 hangi güne denk geliyor?

Recebin ilk cuma gecesine Regaip gecesi denir. Perşembeyi cumaya bağlayan gecedir. Allahü Teâlâ bu gecede müminlere ihsanlar, ikramlar yapar. Bazı rivayetlerde bu gecenin isminin meleklerle telaffuz edildiği ifade edilir. Regaip kelimesi, güzel şeyleri arzu etmek, istemek, elde etmeye gayret etmek anlamlarına gelir. Bu gece ibadet edenin, tövbe edenin arzularının verileceği ümit edilir. Recep ayının fazileti iyilik ayı : Regaip gecesinin içinde olduğu Recep ayında bolca oruç tutulmalıdır. Bu aya 'Recebü'l-asabb' da denilmiştir.

2018 Regaip Kandili ne zaman, Mübarek Üç Aylar başladı. Regaip Kandili perşembe gecesi. Regaip kandilinde neler yapılmalı işte detaylar.. Mübarek Üç aylar ne zaman başlıyor? Üç Ayların İslam Alemi için önemi büyük olan kutsal aylardır. Herkesin büyük bir heyecanla beklediği bu aylar hangi tarihlerde başlayacak? İslam Alemi için kutsal olan bu mübarek ayların önemi,fazileti nedir? bu dönemde hangi ibadetler, dualar yapılır? İşte Üç aylarla ilgili merak ettiğiniz tüm detaylar burada..

REGAİP KANDİLİNDE BUNU MUTLAKA YAPIN TIKLA ÖĞREN 

KANDİL MESAJLARI İÇİN TIKLAYINIZ 

NAMAZ VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ 

KADİR SURESİ OKUNUŞU İÇİN TIKLAYINIZ

NİHAT HATİPOĞLU REGAİP KANDİLİ TÜRKÇE DUASI İÇİN TIKLAYINIZ

Regaib Kandili'nde nasıl ibadet edilmeli tıkla öğren 

REGAİP KANDİLİ ÖNEMİ NEDİR NE OLMUŞTUR TIKLA ÖĞREN 

REGAİP KANDİLİ PEYGAMBERİMİZİN OKUDUĞU DUA İÇİN TIKLAYINIZ

REGAİP KANDİLİ YAPILACAK İBADETLER VE DUALAR İÇİN TIKLAYINIZ

REGAİB KANDİLİ NE ZAMAN?

İhsan gecesi, tövbe gecesi ve günahların affı için müslümanlara sunulan dua gecesi olan Regaib Kandili 22 Mart Perşembe gecesini 23 Mart cumaya bağlayan gece kutlanacak. 3 ayların birincisi olab Recep ayının ilk kandili olan Regaib Kandili affı bol bir gece, ellerin semaya açıldığı ve dua kapılarının sonuna kadar açıldığı bir gece. Peki Regain Kandili ibadetleri nelerdir, nasıl dua edilmeli, regaib kandili özel namazları ve esmaları nelerdir?

Regaip ne demektir önemi nedir?

Regaib kelime manası olarak pek çok ihsan demektir. Regaip kandili ihsan gecesidir ve fazileti de bundan gelir. Regaip Kandili üç ayların başlangıcıdır. Perşembeyi Cumaya bağlayan geceye denk gelir. Cuma gecesine denk gelmesi sebebiyle de bu Regaib kandili önemli ve özeldir. Profesör Doktor Nihat Hatipoğlu Regaip Kandilinin önemini şu şekilde anlattı. "Bazı rivayetlerde bu gecenin isminin meleklerle telaffuz edildiği ifade edilir. Regaip kelimesi, güzel şeyleri arzu etmek, istemek, elde etmeye gayret etmek anlamlarına gelir. Bu gece ibadet edenin, tövbe edenin arzularının verileceği ümit edilir.

REGAİB KANDİLİ NAMAZI İBADETİ

Regaib Kandil ibadetleri hakkındaki bilgilere geçmeden önce Regaib ne demek sorusunun yanıtı ile başlayalım. Regaib kelime manası olarak pek çok ihsan demektir. Haliyle Regaip kandili ihsan gecesidir ve fazileti de bundan gelir. Regaip Kandili aynı zamanda üç ayların başlangıcıdır. Her yıl Perşembeyi Cumaya bağlayan geceye denk gelir. Cuma gecesine denk gelmesi sebebiyle de Regaib kandili önemli ve özeldir.

Üç ayların faziletleri nedir oruçlu mu karşılamak gerekir? 

Regaip Kandili belirttiğimiz gibi üç ayların aynı zamanda başlangıç müjdecisidir. Peki üç ayların önemi nedir hangi ibadetleri yapmak gerekir, üç ayları oruçla mı karşılamak gerekir? Ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu üç ayların faziletlerini yazdı.

İşte üç ayların faziletleri ve ibadetleri;

"Kandillerin yoğun şekilde bizi sarmaladığı, tövbe kapılarının sonuna kadar aralandığı bir fırsat dönemine giriyoruz. Bu dönemler istisnai dönemlerdir. Yolu düzeltmek, yanlışları örtmek için önümüze gelen bu fırsatı değerlendirmeliyiz. Tövbe her zaman yapılır elbette. İlla ki Kandil gecelerine mecbur değiliz. Bu doğru ancak insanların böyle gecelerde kendilerini silkelediği de bir gerçek.

REGAİB KANDİLİ FAZİLETLERİ

Bazı rivayetlerde bu gecenin isminin meleklerle telaffuz edildiği ifade edilir. Regaip kelimesi, güzel şeyleri arzu etmek, istemek, elde etmeye gayret etmek anlamlarına gelir. Bu gece ibadet edenin, tövbe edenin arzularının verileceği ümit edilir. Recep ayının fazileti iyilik ayı : Regaip gecesinin içinde olduğu Recep ayında bolca oruç tutulmalıdır. Bu aya 'Recebü'l-asabb' da denilmiştir. Yani; iyiliklerin isabet ettiği Recep ayı. Recep ayına 'tövbe' ismi de konulmuştur. Mümin bu ayda ve özellikle de Regaip Kandili'nde günahlarını bolca kendine itiraf edip tövbe etmelidir.