'Kanada'ya bağımlı değiliz, ASELSAN var'

Bayraktar'dan ambargo açıklaması: Kanada bizi engelleyemez. Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Kanada'nın ambargosuyla ilgili ASELSAN'ın ürettiği İHA kamerası CATS'ı hatırlattı, “Ambargolar sayesinde hangi ürünü millileştirmemiz gerektiğini görüyoruz” dedi.

Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, bazı yayın organlarında Türkiye'nin Kanada'dan SİHA parçaları aldığına yönelik haberlere sert tepki gösterdi. Twitter'dan açıklama yapan Bayraktar, "Ambargo sanki yeniymiş gibi sevinenlere söylüyorum; yine de Şam şeytanları gibi tepinmeye devam edebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

TÜMÜYLE MİLLİ VE ÖZGÜN

Bayraktar son günlerde basında yer alan ambargo haberleriyle ilgili de açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "S/İHA dediğimiz aslında içinde 40'a yakın bilgisayar bulunan bir robot uçak. Bayraktar TB2 SİHA'larımızı kritik tüm aksamlarından bileşenlerine, uçuş görev bilgisayarından yazılımına ve donanımına, aerodinamiğinden mekaniğine kadar tümüyle milli ve özgün tasarıma sahip olarak geliştiriyoruz. Dünyada rekor sayılabilecek bir düzeyde %93 yerli katkıyla ve gururla üretiyoruz. Kanada'nın SİHA'mıza kullanıcının seçimiyle taktığımız faydalı yük denilen bir aksamı/kamerasını satmaması bizim için herhangi bir problem oluşturmaz. Lakin günün birinde, acil ihtiyacı olduğunda Türkiye'nin Kanada'ya SİHA satmaması onlar için ciddi bir problem olabilir.

AMBARGOLARA GÜLÜP GEÇİYORUZ

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'ye uygulanan yaptırımlara ve ambargolara gülüp geçtiklerini belirtti. Buna en iyi örneklerden birisinin de ASELSAN tarafından üretimini başlattıkları İHA kamerası "CATS" olduğunu ifade eden Demir, bu konuda Türkiye'nin hiçbir ülkeye bağlılığının kalmadığını kaydetti. Demir, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Savunma sanayimiz, uluslararası aktörlerin tutarsız uygulamalarıyla mücadelesine devam edecektir. Bu ambargolarla neye ihtiyacımız olduğunu, hangi ürünü millileştirmemiz gerektiğini daha iyi görüyor ve çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Bu açıdan o ülkelere ayrıca teşekkür ediyoruz. Hiç kimse bizi Tam Bağımsız Savunma Sanayii hedefimizden döndüremeyecektir."