Kan donduran Madımak yorumuna CHP sessiz

Madımak Katliamı sırasında Sivas Belediye Başkanı olan Saadet Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, cumhurbaşkanı adaylığı propagandası için çıktığı canlı yayında 1992 yılında 37 kişinin hayatını kaybettiği Madımak Katliamı’yla ilgili kan donduran yorumlarda bulundu.

1

AKŞAM

Madımak Katliamı sırasında Sivas Belediye Başkanı olan Saadet Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, cumhurbaşkanı adaylığı propagandası için çıktığı canlı yayında 1992 yılında 37 kişinin hayatını kaybettiği Madımak Katliamı’yla ilgili kan donduran yorumlarda bulundu. Olayı katliam olarak değerlendirmediğini belirtenKaramallaoğlu’nun sözlerine ise CHP’den tepki gelmedi.  

BİR HADİSE YAŞANMIŞ! 

Karamollaoğlu’nun skandal değerlendirmeleri şöyle: “Katliam olarak vasıflandırmadım. Bu üzücü bir hadisedir. Ancak; katliam demek kasıtlı olarak ben bu insanları öldürmek için yaptım denirse olur. Onun adı katliam olur. Ama orada bir hadise meydana gelmiş; oteldeki perdeler yakılmış, arabalar yakılmış... Arkasında da ateş bacayı sarmış. İçerideki insanlar da pencereleri açmadıklarından dolayı ölmüş.” 

CHP, İP ve DP ile birlikte “Millet İttifakı” içinde yer alan Karamolaoğlu’nun bu açıklamalarına CHP yönetiminden herhangi bir tepki gelmedi.