Kamyon terörüne yol vermişler

Trafiğe çıkması yasak saatte kamyonlara rüşvet karşılığında göz yuman 88 polis ile 86 kamyon sahibi dev operasyonla gözaltına alındı.

DEVRiM TOSUNOĞLU

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri son yılların en büyük rüşvet operasyonuna imza attı. Ekipleri beton mikseri kamyonların, polise rüşvet vererek hem fazla tonajda yük taşıdıkları hem de trafiğe çıkmamaları gereken saatlerde dahi trafiğe çıktıklarını tespit etti. 

88 POLİSE eşzamanlı baskın 

Yürütülen soruşturmada, polise rüşvet veren beton mikseri kamyonlarının hem haksız rekabet ettikleri hem de kazalara sebebiyet verdikleri öğrenildi.  Organize polisi sabahın erken saatlerinde çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Haklarında gözaltı kararı bulunan 88 polis ve 86 kamyon şoförünün yakalanması için başlatılan operasyonda 60'ı polis 102 kişi gözaltına alındı Gözaltına alınan şüphelilerin İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan yerleşkesinde tutulduğu, operasyonların sürdüğü bildirildi.

51'i firma yöneticisi

Gözaltındakilerden birinin komiser yardımcısı, 60'ının polis, 2'sinin zabıta görevlisi, 51'inin ise nakliyat firması yöneticisi ile çalışanı olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan 114 kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan yerleşkesinde tutulduğu, operasyonlar devam ediyor.