Kamuya üst düzey atamalar! AFAD Başkanı belli oldu

Başkan Erdoğan'ın kararıyla 10 bakanlıkta yeni görevlendirmeler yapıldı. SGK'ya Raci Kaya, İŞKUR'a Samet Güneş, AFAD'a Okay Memiş getirildi.

Üst kademe kamu yöneticilerinin atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Dışişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda yeni atamalar gerçekleştirildi. AFAD Başkanı Yunus Sezer'in Edirne Valisi olmasının ardından yerine Erzurum Valisi Okay Memiş atandı. Bunun yanında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığına Raci Kaya, İŞKUR Müdürlüğü'ne Samet Güneş, İklim Değişikliği Başkanlığı'na Halil Hasar, İller Bankası AŞ Genel Müdürlüğü'ne Recep Türk getirilirken, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü re İbrahim Taşyapan oldu.

TOKİ'DE DEĞİŞİM YOK

TOKİ Başkanlığı'na Ömer Bulut ve DSİ Müdürlüğü'ne ise Mehmet Akif Balta yeniden atanırken Karayolları Genel Müdürlüğüne Ahmet Gülşen, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne Volkan Mutlu Coşkun, İller Bankası Genel Müdürlüğü'ne Recep Türk, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığına Abdullah Eren, TİKA'ya Serkan Kayalar, Vakıflar Genel Müdürlüğüne Sinan Aksu'nun ataması yapıldı.