Kamuda esnek çalışma saatleri nasıl oldu? Kamuda esnek çalışma saatleri 2021 belli oldu!

Kamuda esnek çalışma saatleri genelgesi yayınlandı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi kararları belli oldu. Birçok yeni kararın ve kısıtlamanın alındığı toplantının dikkat çeken kısımlarından birisi de kamuda esnek çalışma modeli oldu. İşte kamuda esnek çalışma saatleri...

Koronavirüs vaka sayılarının artması nedeniyle toplanan Kabine Toplantısı sonrası alınan yeni kararalar belli oldu. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kamuda esnek çalışma dönemine geçildiğini duyurdu. Peki, Kamuda esnek çalışma saatleri nasıl oldu?

KAMUDA ESNEK ÇALIŞMA SAATLERİ NASIL?

Kamuda saat 16.00'da bitecek şekilde dönüşümlü ve esnek mesai yeniden yaygınlaştırılacak. (Kamuda) Hamileler ve kronik hastalığı olanlar ile 10 yaş altı çocuğu bulunan kadın personel idari izinli sayılacak.

Kamu kurum ve kuruluşlarında uzaktan veya dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemlerinden azami düzeyde istifade edilecek. İdari izin kapsamındaki personele kolaylık gösterilecek ve kamuda mesai saatlerinin başlangıç ve bitiş saatlerinin 10.00- 16.00 olarak uygulanması sağlanacak.