Kaldırımlar işgal altında

Adana'da tekerlekli sandalyeye mahkum kalan Mücahit Kandemir, kendisi gibi binlerce engellinin sesi oldu. Kandemir, kaldırımdaki satış stantları ve park eden araçlar nedeniyle ilerleyememekten şikayetçi olduğunu ifade etti.

SONER KAN

Adana'da 6 yıl önce boynu kırılınca tekerlekli sandalyeye mahkum kalan Mücahit Kandemir (25), kendisi gibi binlerce engellinin sesi oldu. Kandemir, kaldırımdaki satış stantları ve park eden araçlar nedeniyle ilerleyememekten şikayetçi.

İNİŞ-ÇIKIŞ RAMPASI BİLE YOK

Yolda ilerlemek zorunda kaldığını belirten genç, "Yoğun trafikte hayatımızı riske atıyoruz. Bu kez de sürücülerin hakaret ve küfürlerine maruz kalıyoruz. Kimse empati kurmuyor. Kaldırımlar işgal altında" dedi. Kandemir, iniş-çıkış rampası olmayan kaldırımlar ve bozuk yollardan dolayı da yetkililere seslendi: "Dört duvar arasında bunalıp kendimizi sokağa atıyoruz. Tüm olumsuzluklara rağmen sosyalleşmeye çalışıyoruz. Bizi çıkmaza sokmayın."

ENGELLERLE DOLU 5 KM

Yüreğir'e bağlı Kiretmithane Mahallesi'ndeki evinden 5 km uzaklıktaki şehir merkezine giden Mücahit Kandemir'in zorlu yolculuğuna AKŞAM da eşlik etti.